https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kako nadomestiti RRA Muro: bodo pomurske občine enotne?

15.10.2015 ob 8:30  

Potem ko so iz Regionalne razvojne agencije Mura pred tedni sporočili novico o stečaju, so v Pomurju že pričeli s postopki za vzpostavitev nove razvojne agencije. Občine so v minulih dneh že prejele osnutek odloka, ki pa mora biti usklajen. Mnenja o njem pa so različna.


Župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek pojasnjuje, da so rešitev za naprej iskali že, ko so namesto dokapitalizacije RRA Mure predlagali stečaj, piše Večer. Zato so se s podporo Pomurske gospodarske in obrtne zbornice ter večine občin v regiji odločili za ustanovitev novega pravnega subjekta, ki bo prevzel tekoče naloge RRA Mura. K temu so bile po njegovih besedah povabljene vse pomurske občine, saj v tej regijski zgodbi želijo ostati skupaj in nikogar izključevati.

Kaj regija izgublja dokler ni ustanovljen nov pravni subjekt?

Jevšek pojasnjuje, da regija trenutno ne izgublja ničesar. Pri podaljšanju zakona o Pomurju je bil vložen amandma, iz katerega je izbrisano, da ga lahko izvaja le RRA Mura, tako bo v primeru podaljšanja izvajanja zakona, ki naj bi predvidoma pričelo veljati z novim letom, zakon lahko izvajala tudi druga institucija. Jevšek še pojasnjuje, da garancijska shema ni problem, problem je trenutno dogovor o razvoju regij. Velik del tega dogovora naj bi sicer že bil opravljen, v njem pa so tudi identificirani projekti, ki bodo šli v nadaljnjo obravnavo na ministrstvo za gospodarski razvoj. Po Jevškovih besedah so stečajnemu upravitelju predlagali tudi, da tisti, ki delajo na projektih, kot sta garancijska in štipendijska shema, te naloge opravljajo tudi do nadaljnjega. V tem času bodo pa pripravili nov pravni subjekt.

Nekateri župani pa menijo, da bo škoda v času do ustanovitve novega pravnega subjekta zagotovo nastala. Župan občine Tišina Franc Horvat meni, da bodo občutili škodo, če bo v kratkem objavljen poziv za vložitev razvojnih programov, saj pomurska regija trenutno nima pripravljalca. Tu Jevšek vidi problem le v primeru, če med vsemi 27 pomurskimi občinami ne bodo uspeli odloka o ustanovitvi uskladiti v kratkem času. Koncept je bil občinam že posredovan, nekatere pa so tudi že podale pripombe, dodaja Jevšek. Prihodnji teden bodo na seji sveta regije ustanovili delovno skupino, ki bo odlok uskladila, kar bi moralo biti končano v dveh mesecih.

Jevšek sicer kot drugo opcijo omenja, da se naredi zgodba iz že obstoječih razvojnih agencij, kot so Prleška RA, Pora, Razvojni center, a pri tem dodaja, da gospodarsko ministrstvo ne podpira mrežnega načina vodenja. Jevšek, ki upa, da se bo med občinami razvilo zaupanje in dobra komunikacija, je še pojasnil, da je MOMS pripravljena nositi glavni delež, tudi na področju financ, Horvat pa je izpostavil, da tudi manjše občine želijo enakopravno sodelovati v procesu.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2015 ob 9:46 medo gost

      Nikše agencije ne nöcamo ker je vse namenjeno sebi nič drüjgim

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2015 ob 10:29 gost gost

      Če že bo nova agencija, mora služiti namenu in tudi namensko porabljati dani denar. Torej rabi nove in sposobne nadzornike, ki bodo gledali vodilnim pod prste in pravočasno in takoj opozorili na napake in nepravilnosti. Pa ne, da bi zaposlili dosedanje uradnike s sumljivimi izobrazbami ! Celotno vodstvo z vsemi zaposlenimi menjati, če je že potrebna neka nova agencija.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.10.2015 ob 10:36 gost neki gost

      Končno se je našel nekdo, ki je celotno agonijo RRA obelodanil in ukrepal. Novi župan, čestitke. Za vse nepravilnosti se je vedelo že nekaj let, pa prejšnje občinsko vodstvo ni ukrepalo tudi zato, ker se je ukvarjalo samo s sabo. Torej sostro pomiri se, tvoji napadi na sedanje vodstvo občine so neutemeljeni, neokusni in kažejo na pristranskost in še kaj.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.10.2015 ob 12:02 gost neka gost

        Ukrepal bo samo tedaj, ko bo kazensko ovadil nadzornike in bivšega direktorja krapca. Sedaj pa bo samo prenesel celotno zadevo na novo agencijo, kjer bo zaposlil "povezane" in celotna agonija se bo nadaljevala s tem da mediji o tem ne bodo več poročali. Po mojem mnenju ne rabimo nobene agencije, ker je zgodovina vedno znova pokazala, da se celoten denar, ki je namenjen za javno dobro kanalizira samo določenim osebkov, ki preko različnih fiktivnih pogodb oškodujejo davkoplačevalce. In glede na to kakšna igrača je jevšek nekaterim prekmurskih tajkunašom mislim da vemo kje bomo denar lahko našli....Poglejte si zgodbo RRA. Dolgo časa Krapec ni želel podati lastnikom pregled stanja v podjetju, zato pa tudi bivšo vodstvo MOMS ni želelo več dajati denarja v proračun za njih. Zdaj se je pa sam lepo elegantno umaknil in celotno krivdo prenesel na Gonca, ki je po nastopu mandata seveda spet moral narediti poročilo stanja v podjetju. Za razliko od Krapca je poročilo podal javno. Torej je bivšo vodstvo delovalo dobro, kar je tudi bilo pohvaljeno s strani zdajšnjega vodstva....Zato ne vi meni spet s svojimi politinimi manipulatorno naravnanimi komentarji...Lep pozdrav

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.10.2015 ob 10:40 kodila gost

      Ge mijslin, ka bi bil najboukši direktor župan tan z markoskoga, prouti vogrskoj granici. Un je vodilni, san sebi nadzorni in non stop "opozarja" na napake in nepravilnosti drüjgih. Vse de delau san, pa lipou prišparaš na delavcaj. No, tajnico more meti. Što de pa pijso pa rijso. Izobrazba pa je tüdi nej problematična. Tak ka naj žive nouva Agencija.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.10.2015 ob 12:55 emil gost

      Nadzornike na odgovornost!, drugače je vse skupaj blebetanje in sprenevedanje, mislim, da bi bilo potrebno stvar temeljito raziskati in najti odgovorne za zapravljanje davkoplačevalskega-skupnega denarja za bogatenje posameznikov-prikoritnikov!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.10.2015 ob 15:49 KERI gost

      odgovornost, -do sodišča prijde, tan pa štop, preveč dobro poznane zgodbe iz države, velja SEVEDA ZA LOPOVE

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.10.2015 ob 8:20 gost

      s predlogom stečaja so hoteli, da se odgovorni za nastalo situacijo, prejšnji direktor in nadzorniki, izmaknejo odgovornosti, kot so to naredili v Komunali MS

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.10.2015 ob 21:28 podžupan gost

      NIŠTERNI ŽUPANI MISLIJO KA ZNAJO NA TON LÜBON SVEJTI ČISTAK VSE. TÜDI ODLOČAJO ČISTAK PO SVOJE, NEJ ZA DOBRO SVOJIJ OBČIN.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.