https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Turnišču razmišljali kreativno

Turnišče, 18.10.2015 ob 13:00  

Nastja Mulej je magistra komunikologije, univerzitetna diplomirana ekonomistka in sociologinja. Ima opravljeno licenco za treniranje tehnik bolj učinkovitega, konstruktivnega razmišljanja (Šest klobukov), bolj ustvarjalnega razmišljanja (Lateralno razmišljanje) in neposrednega poučevanja razmišljanja šolskih otrok po dr. Edwardu de Bonu. Tehnike razmišljanja uči na delavnicah, ki jih organizira za podjetja, pa tudi posameznike.

 

Minuli petek je v občinski dvorani v Turnišču pripravila delavnico »Od ideje do posla«, kjer je s sedmimi orodji (osredotočenost, pozitivno razmišljanje, plodno razmišljanje, poredno razmišljanje, orodja lateralnega razmišljanja, intuicija, trening) za kreativno/ustvarjalno razmišljanje in z veliko primeri, vajami ter igrami pokazala, kako bi lahko razmišljali in delovali bolj kreativno in konstruktivno, pozitivno in usmerjeno.

Zbrani so se na delavnici naučili: razmišljati  bolj kreativno in poiskati več idej, ne samo eno; kako kritično razmišljanje nadomestiti s konstruktivnim, in namesto jamranja predlagati rešitve; upoštevati stališča drugih in se tako izogniti konfliktom;  znati poslušati in predstaviti lastna čustva, ne da jih tlačimo ali z njimi manipuliramo; iskati pozitivne zorne kote, saj je vsaka stvar za nekaj dobra; kako voditi razmišljanje, pogovor, sestanek bolj usmerjeno in strukturirano ter s tem krajše. »Če ste fokusirani, objektivni in vseobsegajoči, bo vaše razmišljanje precej bolj učinkovito,« je bil eden izmed stavkov na delavnici.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2015 ob 13:21 smrkci gost

      Ta predavanja in podobna ne pomenijo nič čisto nič,imam izkušnje iz pred 5 let,ko smo bili v Rakičanu ,ko je Mura šla v stečaj.Bili smo kot otroci v vrtcu,nihče še pa ni rekel v tej zavoženi državi delodajalcem da naj zaposlijo tudi srednji razred ljudi.V Turnišču pa ni bilo nikoli in tudi nikoli ne bo kreativnosti,v Turnišču je samo velika nevoščljivost in velikanska zavist in največ je klepetulj in conpernic.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2015 ob 14:42 čivčiv gost

        Torej je bila kreativnost na pravem mestu nastavljenena. Spremembe so potrebne .............................................

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2015 ob 18:16 razočaran učenec gost

      REVOLUCIJA V TURNIŠČU - edini na predavanju- šolniki, nikaj so se nej navčili celo delovno dobo, zato pa tudi otroke ne spoznajo po sposobnostih, razen po prijateljstvu z starši, otroci le teh so super odličnjaki, v naslednjem stadiju pa nule. Poglejte jih na slikah, eni z svojo moralo niso u od učiteljev, čudno po kakih merilih dobivajo službe

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2015 ob 18:39 gost gost

      Spremembe v Turnišču, kje, kakšne,......- niso vidne proti drugim občinam, čiv-čav - mogoče za šolnike, mi normalni občani jih ne zaznamo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.10.2015 ob 19:13 UČENEC gost

      Samo šinfati znate, drugo nevejte... nej san še čul, ka bi keri učitelj/vzgojitelj tak fejst prijateljeval s starši otrok, tak ka RAZOČARAN UČENEC po menje si daj!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.10.2015 ob 20:25 gost gost

      ČIVČIV, zato pa ker normalno ni tisto, kar pričakujemo v občini 24let, pravimo temu, kot imenuješ ti - ne-normalno, vsaka stvar izhaja najprej iz dobrega, če temu ni tako je to ne- dobro ali drugače slabo, ali v športnem žargonu najprej uspešno, če se polomi je to ne-uspešno. Zato normalni ljudje ne bodo strmeli k ne...., ne......., ne........!Boljše je verjetno ja...., ja...., ja....? A SE TI NE ZDI, ali si pa tudi ti v tejbesedi, samo da se začneš z ne.....!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.10.2015 ob 21:57 čivčivčiv gost

        JA,, JA, JA - je navadno kimanje, ki pa tudi ni vedno dobro. Potrebno je sprejeti tudi NE, NE in še enkrat NE. Pa naj bo vse po tri, ker vse dobre stvari so TRI.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.10.2015 ob 22:10 gost gost

      čivčiv in spet smo še pri enem NE, kajti v občini se ne razmišlja 25 let imeli smo nešteto NERAZMIŠLJAJOČIH SVETNIKOV, ki so si polnili žepe s sejninami, potem si pa pripeljejo predavateljico, ki jim predava o RAZMIŠLANJU, MISLIM, DA JE ŽE NEKDO OMENIL TISTE, KI BI MORALI RAZMIŠLJATI, seveda z tistimi, ki so in nam vodijo občino. Kako žalostno, da razmišljajo samo pred volitvami, pa ne o napredku občine, ampak o vsoti, ki se bo natekla v žepe(vsota evrčkov) na razmišljanje pa pozabijo, saj za njih razmišljajo strici iz ozadja!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2015 ob 23:43 padli heroj gost

        Glavno je samo MISLITi, kar pomeni nič vedeti. Ali zaslužke pa si znati grabiti, pa ob delu godrnjati. Od pravoga RAZMIŠLJANJA, če je to res produktivno, te pa itak glava bolij.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.10.2015 ob 9:13 eden gost

      svetnika nobenoga niti na vidiki nej bilo na ton predavanji....bi tudi lejko prišli...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.10.2015 ob 14:11 gost

      Pa ka še svetnike naj s ten morijo? Pa pogledni si eno sejo pa boš vido ka je Turnišče kak v diktatorskih časih- županja "predlaga", njeni krog se more z njo sttrinjati, ostali se pa lejko na zobe mečejo pa nemrejo spremeniti. Na ton predavanji sta bila navdušena samo dva- županja in pa tisti, ki župansko delo dejansko opravlja.... ;);););)

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.10.2015 ob 14:51 gost

      se strinjam s tabo -

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.10.2015 ob 15:18 gost gost

      oj županja predlaga, kaj, či se notri zaklene, občino vodijo "stari mački", zato smo najbolj nerazvita in občina z največjo brezposelnostjo, ka ne spremljate statistike - slovenske, poglejte prejšnjega župana,plače si je nabasal, pajdašon pomogel, pa nazaj v svoj posel, to so tisti, ki, učijo, to so ljudje z moralo, sramota za občino!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      19.10.2015 ob 16:50 Krumplin gost

      Glede na to, ka se delajo parkirišča za kamiondžije pri tankšteli, lejko začamo razmišljati v smeri odprtja night cluba pa kakšne fejst dekline zaposlimo. Evo pa bomo zmanjšali brezposelnost...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.10.2015 ob 23:34 zvodnik gost

        Bravo odkritelj najstarejše obrti!!! Začeti je potrebno takoj, saj smo Varaš, ki ima cehovske pravice za vse obrtnike in obrtnice.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.10.2015 ob 22:12 Pimp gost

      Za night club se itak najdejo pejnez. Za vreco krumplinov makar, ce Nemas pejnez.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.