https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška občina v dobrobit regije priskočila na pomoč RRA Muri

21.10.2015 ob 15:25  

Danes je Mestna občina Murska Sobota na predlog stečajnega upravitelja nakazala RRA Muri v stečaju 31.000 € za dokončanje splošnih razvojnih nalog po Zakonu o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja.


Z izvedbo nakazila so ustvarjeni osnovi pogoji za nemoteno nadaljevanje priprave ključnega dokumenta za regijo in sicer Dogovor za razvoj regije.

Svet regije namreč včeraj RRA Muri v stečaju ni odvzel statusa regionalne razvojne agencije, zato je bilo nujno in upravičeno, da se ji zagotovijo potrebna sredstva, saj bi v nasprotnem primeru še naprej imela pristojnost za pripravo Dogovora za razvoj regije. Istočasno pa bi čez dva dni vsem zaposlenim prenehalo delovno razmerje, kar bi dejansko onemogočilo pripravo Dogovora za razvoj regije. 

Dobra gesta občine za celotno Pomurje

Na osnovi izvedenega nakazila, bo stečajni upravitelj z manjšim številom zaposlenih za krajše obdobje nadaljeval z delom, vse dokler pomurske občine ne dosežejo konsenza o novi regionalni razvojni agenciji. Svet regije je tako dobil dodaten čas, da doseže močno soglasje, ki bo omogočilo nadaljnji razvoj celotnega Pomurja.

Dogovor za razvoj regije je dokument, s katerim se uresniči Regionalni razvojni program in vključuje ključne regijske projekte, ki se bodo financirali v programskem obdobju 2014 – 2020. Poziv države za pripravo Dogovora za razvoj regije se pričakuje v prihodnjih dneh.

Več informacij bo sicer župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek skupaj s predstavniki Razvojnega sveta pomurske regije podal na tiskovni konferenci ta petek.

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.