https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Trenutno v Pomurju nastanjenih okrog 2000 beguncev

23.10.2015 ob 8:00  
Tudi danes na Pomurec.com spremljajte dogajanje na področju migrantov.



23. oktober ob 6.59
Tekom včerajšnjega večera in danes ponoči je bilo iz Brežic v sprejemni in nastanitveni center v Gornjo Radgono prepeljanih 1166 migrantov, vsi so bili v G. Radgoni evidentirani in nastanjeni.
Danes ponoči je bilo iz Zavrča in Brežic v sprejemna centra v Petišovce in Dolgo vas prepeljanih okrog 780 migrantov, kjer trenutno poteka evidentiranje. Po končanih postopkih so migranti nastanjeni v nastanitvenem centru Intergal v Lendavi.

Foto: Arhiv Pomurec.com

23. oktober ob 9.11

Danes, 23.10.2015 okrog 9. ure je prva skupina migrantov (okrog 600) začela zapuščati nastanitveni center v G. Radgoni. Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi migrante sprejemajo.Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

23. oktober ob 13.05

Danes, 23.10.2015 pred 13. uro je nastanitveni center v G. Radgoni zapustila druga skupina nastanjih migrantov (okrog 550). Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi migrante sprejemajo.

Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno. V nastanitvenem centru v Lendavi je trenutno nastanjenih 778 migrantov.

23. oktober ob 14.11

Vsi migranti (1166), ki so danes, 23.10.2015 zapustili nastanitveni center v G. Radgoni  so bili okrog 14.00 ure sprejeti v Republiko Avstrijo. Na mostu čez reko Muro bo odstranjena signalizacija in promet v obe smeri bo potekal tekoče.

V nastanitvenem centru v Lendavi je trenutno 778 migrantov, ki bodo v popoldanskem času prepeljani v nastanitveni center v G. Radgono. V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2015 ob 10:35 smrkci gost

      Begunce je treba napotiti na Hrvaško obalo,ker se Hrvati hvalijo da imajo najlepšo obalo na svetu.Amerika in Merklova pa bosta financirali.Tretja svetovna vojna se je začela.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2015 ob 10:54 smrketa gost

      Vrhunski pravni strokovnjak Miro Cerar proučuje migrantsko krizo in bo javnosti sporočil svoje ugotovitve.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.