https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Nove množice migrantov v Pomurju tudi danes

27.10.2015 ob 8:55  

Tudi danes lahko na našem portalu spremljate dogajanje na področju migrantske problematike v Pomurju.


27. oktober ob 6.20

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 966 migrantov, v nastanitvenem centru v Lendavi pa 462 migrantov. Iz Brežic je bilo v sprejemna centra v Petišovce in Dolgo vas prepeljanih okrog 240 migrantov, kjer poteka postopek evidentiranja tujcev.

27. oktober ob 9.02

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je bilo nastanjenih 966 migrantov.

Danes, 27.10.2015 pred 9. uro je prva skupina migrantov (okrog 600) začela zapuščati nastanitveni center v G. Radgoni. Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi migrante sprejemajo. Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi je bilo danes zjutraj evidentiranih 242 migrantov, katerih prevoz trenutno poteka v nastanitveni center v Gornjo Radgono. Tekom dneva bo iz nastanitvenega centra v Lendavi v Gornjo Radgono prepeljanih tudi 462 migrantov.

27. oktober ob 13.23

Danes, 27.10.2015 okrog 13. ure je nastanitveni center v Gornji Radgoni zapustila druga skupina nastanjenih migrantov (okrog 600). Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi migrante sprejemajo. V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih še okrog 450 migrantov.

Tekom dopoldneva je bilo iz Celja v nastanitveni center v Lendavo pripeljanih 534 migrantov. V sprejemnem centru Petišovci in Dolga vas trenutno ni migrantov.

27. oktober ob 17.29

1689 migrantov, ki so danes, 27.10.2015 v treh skupinah zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni je bilo okrog 16.30 ure sprejeto v Republiko Avstrijo.

Iz nastanitvenega centra Lendava v Gornjo Radgono trenutno poteka prevoz 543 migrantov. Tekom dneva bo iz Celja v nastanitveni center v Gornjo Radgono prepeljanih še okrog 600 migrantov.

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.10.2015 ob 10:22 smrkci gost

      Beguncev ne ustavi več nihče,še več jih bo prišlo in ves hujše še bo.Krivci za begunsko krizo so Amerika,Merklova in Evropa Slovenija je pa ritolizec vsem tem trem.Orbana pa dati za precednika Evrope.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.10.2015 ob 13:34 gost gost

      ORBAN JE CAR, POMAGAJO MU POLJAKI, ČEHI, SLOVAKI PRAVILNO ,NEKDANJAI VARŠAVSKI PAKT, PA ŠE RUSIJA JIM MALO POMORE, PA SE VSI SKUPAJ POSERJEJO NA EVROPSKO UNIJO, V SVOJI državi pa ja lahko normalno upravljaš, kot je rekel en poslanec, kaj nam treba nato, da mu plačujemo obveznosti, denar dobrodošel iz EU pa pospravi ekipa iz naše prečudovite države, kam izplahteva denar iz EU, ki ga dobivamo za projekte, - v žepe šefov, ki so ali pa še vodijo projekte, šefi so pa zaščiteni kot gibanica

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.10.2015 ob 14:04 gost

      vij se samo vesejlite za toga orbana, če de tak dale de nas pomali pod sebej skopo pa te te vidli gda te za 200€ na mejsec rintali brez sakših pravic zatou ka ste slovenci. magarci eni zarukani ka ne vidite kama pri orbani pes taco moli. sploj se ne čudin ka nas ma ostala slovenija za zabite mađare če pa jin povod za takšno mišljenje davlemo prekmurci sami. neizobraženi zabiti primitivci, tak bi lejko označo velko večino prekmurcov. takšni loleki ka ste vij so tudi hitleri na začetki v rit lazili gda so pa gor prišli ka je tou za pacienta je pa že bilou prekesno. isto tak de se zgoudilo s ten orbanon pa ovin našin majmunon janšo, pa ovo kurvo hrvaško pa z vsemi temi fašističnimi kretenami po evropi. mogouče si pa resno zaslužimo še eno takšo sranje kak je bila druga svetovna vojna ka zarukanci hitro pozabljajo kak je te fajn bilou.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2015 ob 17:57 gost

        Še enkrat si preberi besede, ki jih uporabljaš, mislim, da bi se lahko z marsikatero, ki si jo zapisal poistovetil. Saj te razumemo tudi brez teh zares nizkotnih prispodob

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.10.2015 ob 14:35 ištvan gost

      te nas drko švabo, danes nas drka gospa švabo, te su se bar madžari z biciklinami pripelali v prekmurje, gnes pa vidimo bosonoge islamiste, ka jin jesti davlemu, jemljemu našemu narodu, poglejte ka blagovnih rezerv ma država - samo ne dati SLOVENCU, tistim od poplav, kmetom za sušo, ljudem pod Bovcem še danes niso sanirali objektov, to pa ni ORBAN, AMPAK so to Slovenski voditelji, od 1990 leta , - koliko jij je že na vladi??????????????

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.10.2015 ob 14:47 revolveraš gost

      14:04 za nagrado lekaj slovenci dobimo od nemcev pomoč v obliki policajev, a ne vidiš, da se cel svet smeji iz nas slovencev, kdo se smeji Orbanu??? Tudi ti boš delal za 200 eur, ker ostalo daš propalicam, tij bi bejžal v Sirijo, če bi te v državi lasten narod napadal?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2015 ob 15:52 gost

        še en odgovor na tou tvoje blentavo vprašanje. ja bejžo bi v sirijo, če bi biu tan mer pa če bi se tan boukše živeli kak pri nas. si srečen? mater kakšno vprašanje je tou.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.10.2015 ob 15:50 gost

      ge se smijen orbani in vsi ostali normalni lidje se njemi smijejo, oziroma se zgražajo na ten. tisti ka pa van je on car ka kul pa zakon pa nekak nemate glih vse poštimano v glavaj. lidje kak je orban so vse tou skujali po svejti ka je zdaj takšno stranje s temi beguncami. sicer je pri orbani ona druga falinga, on je običen populist in vse ka dela dela za lastne rejtinge in ga boli kurac za narod. on bi zdaj rešavo evropo s temi svojimi primtivnimi izjavami. resno ne razmin ka lidje vidite v njemi. hitro van vsen zgodovina iz glave bižij in resno se lidje nigdar nedo nika nafčili iz lastnih napak. zatou si človeška vrsta sploj ne zasluži boukšoga življenja na toj planeti in bi biu že čas ka se naša vrsta pomali poslovi ka haska itak nega nikšoga od lidij še celou če so tak plitvi ka eni ka bi ga včasik potejgnoli orbani če bi meli šanso.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.10.2015 ob 16:18 gost gost

      kmetavzari eni in drugi komentatori, kdo ima voljo oziroma spoštuje begunce(30 % jih je samo), ostalo so iskalci zaposlitve ali potencialni teroristi, naj gre pomagat rdečemu križu in ostalim, drugi spoštujte orbana, tretjim pa omogočite človeka vredno življenje, da ne bo slovenec manj vreden od begunca, vsaj po obrokih hrane je tako. Begunec dobi goveje čufte, policist pa kuhane hrenovke, kaj je cenejše, to se na žalost dogaja, to je odnos države do slovencev.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.10.2015 ob 19:13 gost1 gost

      Orban je za svoje lidij poskrbo ,kaje mi tej migranti nedo srali pa scali po državi tak kak se to dogaja prinas.Naši političari se pa duvajo kak majo vse podkontrolo,hrvatje(pametni )pa nan vsakši den našopajo po par jezero ubogij migrantof,keri majo s seuf pune žepe pejnez,mi bogi slovenčeki jin pa vse v rit porinimo,v zahvalo do nan pa za par lejt g...e krej r....i.kaman mo pate mij bežali, ja tudi orban de dober.Tak ka tisti kaz njimi sočustvujete se jin lejko pridružite te prle na vrsti.Pravij beguncof je tak je že eden napisal 30%vse ostalo migranti,potencialni is in širitelji islamske vere...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.10.2015 ob 9:36 zaveden slovenec gost

      POGLEJTE ZDRAVSTVENO MINISTRICO,-PENZIONERKO, za katerega Slovenca, ki je na cesti brez kruha je spustila solze, KOT ZA ISLAMISTE? Sramota, in ti nam vodijo državo,

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.10.2015 ob 11:23 čakiboris gost

      Avstrijce prosimo ka ograjo postavijo na naši južni meji.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.