https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Avstrija vstop migrantov omejuje z ograjo tudi na meji s Pomurjem

28.10.2015 ob 11:35  

Potem ko je Avstrija napovedala ukrepe, s katerimi želi omejiti pritok migrantov v svojo državo, so pojasnili tudi, da meje ne bodo zaprli, v islih pa imajo postavitev ograje na nekaterih delih meje s Slovenijo.


Avstrijska notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner je dejala, da mora Avstrija sprejeti ukrepe za primer, da bi se razmere zaostrile. V preteklih dneh so po njenih besedah opazili, da posamezne skupine beguncev postajajo vse bolj nestrpne in se obnašajo vse bolj agresivno, poroča STA. Z ukrepi želijo omogočiti urejen in nadzorovan vstop migrantov v državo.

Foto: www.oe24.at

Mikl-Leitnerjeva je že v torek ob obisku v Špiljah dejala, da je naročila načrte za t.i. posebne gradbene ukrepe. Takrat je poudarila, da ne gre za postavitev ograje od Madžarske do Slovenije, temveč za ureditev urejenega prestopa večjega števila ljudi. Gradbeni ukrepi naj bi se nanašali na »utrjene, tehnične pregrade več kilometrov levo in desno od mejnih prehodov«, katerih namen je poskrbeti za boljši nadzor nad razmerami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2015 ob 13:32 ho gost

      Vsi zapirajo meje naši do pa tehtali kak pa kaj .Jebem ti vse tiste što je volo to bando od Cerarja vse do zadnjega .Prokleti leleki važno njim je ka idejo volit ka se ovi obogatijo sami bi pa tüdi drek svoj geli samo ka izvolijo bando .Marš zaostali narod

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2015 ob 14:37 gost

      Glede na tou kakšen bebasti post si napiso si kvečjemi zaostali ti. Ka misliš ka de ograja rešila problem? S ten ka so mađari ograjo postavili so nas pa hrvate v drek porinili, zdaj če do avstrijci zaprli mejo pa te še mij mo vsi skupaj hrvate še bole v drek porinili. In misliš ka do te na enkrat vsi tej migranti izginili? Nedo. Najšli do pač drugo pout in de se pa nešče drugi v dreki znajšo. Oni se stavili nedo, brez brige.... še dale do vsi ščeli v nemčijo. Dokler vsi skupaj nemo dali jasno vedeti vsen ka nega več mesta v evropi za njih pa ka do vsi keri zdaj pridejo vrnjeni nazaj do takrat se nedo stavili. Če nemci rabijo delovno silo pa bi tak radi meli tej migrante kak se guči, te si naj idejo samo v turčijo po njih. Dokler nedo nemci jasno povedali ka jih neščejo do tečas do se tej lidje valili prouti nemčijo in jih nišče nede stavo. Še najmenje pa ograje. Kak je biu en dober komentar.... če so te lidje pripravljeni z malo deco dva meseca trpeti na pouti pa se pustiti v gumijaston čuni prepelati prek morja in reskejrati svoj život pa život svoje dece za boljše življenje, te jih nekše ograje pa naši demokratični policaji pa zakoni nede zaustavili pri dosegi svojoga cilja. Oni ne vejo ka je žmetno, oni samo idejo. Mi mo pa velke pejneze v ograje metali kera de v bistvi te največ problemov na konci povzročila prav nan samin. Malo prlej razmislite preden smo neka strejlate, glavno ka pišete po forumaj, brodi pa itak nišče nika nej. Ges tudi neščen teh migrantov tu pri nas ali jebi ga. Tu so in nekak se stari morejo rejšiti. Samo ograje so nej rešitev za evropo.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2015 ob 19:01 migrant gost

        pelaj si jih domov , ges san pač takšen ka se najprle pobrigan za lastno rit , zakoj pa idejo vido san ka su puni pejnez , lejko bi si naročili čarterski let , ka do v kratkon leteli nazaj !

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2015 ob 20:15 gost

        pelaj si jih tij domov. itak ka se boš najprlej pobrigo za lastno rit kak pa načik. vej si pa prekmurec in vejkših egoistov od prekmurcov na svejti nega. ge si tij vido ka so puni pejnez? si biu med njimi? si gučo s kerin? že pa nabijanje brezveze. resno ka jih ma dosta pejnez ka so policaji pravli s kerimi san gučo, ali resno je tudi ka jih velka velka večina nema za burek. se strinjan ka jih trbej čim prej nazaj spakejrati ali takšna brezvezna nabijanja postov kak jih eni nabijate je bebasto do amena. tij si vido ka so puni pejnez, ja pa ja. vido si tij drek.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.10.2015 ob 20:12 LFL gost

      Vtekni siHrvate nekam . Sigurno si kakšno zarukano LEVIČARSKO TELE ka se ti zdaj še HRČKI smilijo - - goni še njih u 3 krasne z begunci vred.Najbolj pameten je ORBAN tak se ščiti svoja država nej pa naši DEGAŠI ki nimajo pojma kaj delati pa samo sestankujejo do 4 -ih zjutraj pa so še zmeraj neodločni kaj narediti. Govna KOMUNISTIČNA za SLO narod nikoli niso naredili nič dobrega.Malo začni nucati glavo zakaj toliko mladih sposobnih za PUŠKE beži sem gor. TU pa do ratoborni slej ko prej .Ženske in otroci so samo za predstavo NORCEM - - - aktivistom in novinarjem naj si jih domov pelajo. Naj novinarji obveščajo kaj se ŽE dogaja v NEMČIJi na ŠVEDSKEM na DANSKEM pa se vam naj te smilijo. ZAHTEVAJO uvedbo Šeriatskega prava v šolah in vrtcih brez svinjine in podobna MUSLIMANSKA SRANJA . NAJ delajo red tammm od kod so prišli ne da bojo našim OTROKOM pisali jedlnike mater jim ISLAMISTIČNO.NOBENEGA več spustiti v SLO.MERKLOVO odstaviti na njeno mesto pa ORBANA. EVROPO EVROPEJCEM.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2015 ob 21:30 gost

        mama ti je levičarsko tele. točno tou ka tij pišeš in si misliš o hrvatekaj si mislijo jodlari o nan, ka nemo gučo ka si mislijo o nan mađari pa njihov orban. vsen njin se glih tak jebe za nas pa migrante pri nas tak ka se tebi jebe za hrvate pa migrante pri njih. malo ti začni nucati glavo pa boš vido ka je svejt nej tak čarno bejli kak si eni loleki zarukani tou predstavlate. tej migrante trbej odpelati iz verope kak san pravo ali naj tak ka mo sami sejbe pri ton najbole zajebali. pa hejnjate že ednouk s ten domou pelanjon ka tou samo dokazuje ka se van o vsen skupaj ne senja čista nika in kak san že 100x napisao eni samo brezveze nabijate poste in prepišavlete ka negi preštejte oziroma samo tisto ka vi mislite ka je resnica. keri od vas je biu že v stiki s temi beguncami? Gučo s kerin od njih? potoval z njimi an toj pouti ka tak vse najbole znate? je biu keri v nemčiji?ajde ka vas čujen pametnjakoviči? ges v ton cejlon sranji ne vrvlen več nikomi. nej našin medijon, nej tistin apokaliptičnin informacijan kere napovedujejo konec evrope, niti tistin ka se slinijo po forumaj pa širijo paniko, niti tistin aktivističnin ka nan migrante prikazujejo kak pridobitev za evropo, še najmenje pa vrvlen raznin tretjerazrednin informacijan iz privat novin in tv postaj kere itak samo sranje objavljajo zaradi večjoga rejtinga. ges san službeno biu par dni v stiki s temi migrantami pa lejko nekaj stvari iz prave rokej poven. niti pou je nej tak kak nan eni pa drugi odavlejo. tak ka tisti keri ste nej meli nikšoga osebnoga stika z njimi lejko samo gouce zaprejte pa se dale preseravate s komunistami pa levičari pa desničari pa ne ven kon še vse nej. nemate pojma ka se dogaja pa v kon je sploj fora. malo se genite izpred teh računalnikov nej ka samo blentave informacije gor pobejrate kere vas delajo še bole zabite kak pa v resnici ste.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.10.2015 ob 20:58 - muslič gost

      gost - LFL imaš prav......vsako plastenko vode vsako žemljo vsako banano in vse drugo jim zaračunati, nej ka jim vse v rit potisnejo naši Cmerarji......migranti imajo denar pri sebi brez skrbi tudi po več 10.000 evrov in po mojem tudi orožje....... na tv kažejo samo žalost migrantov gda pa delajo pizdarije pa ne pokažejo (ne vem zakaj novinarji kažejo samo žalost migrantov),ker se nam več ne bodo smilili ??????? ti muslimani bodo zakuhali 3 SVETOVNO VOJNO V EVROPI boste videli...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2015 ob 21:13 cmerar+barbika gost

        cmerar se slini od solidarnosti , naj pokaže položnico in solidarno vsaj polovico svojega dohodka solidarno nakaže rdečemu križu ;; barbika pa je nabirala izkušnje na Komunali v soboti pa naj izvede akcijo čez vikend in počisti vsaj eden begunski center !!

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.10.2015 ob 13:17 LFL gost

      Gost .. pametnjakovič Imel sem priliko eno leto živeti vARABIJI in biti med temi ka nemo pravo ka so za mene. Pa mi ne soli pameti o MUSLIMANIH ker nimaš pojma kdo so in kaj so. Novinarji ti napolnijo prazno glavo pa o tem tuliš .Če ti pa kaj ni jasno se lahko dobiva pa navržem še par stvari pa boš malo mislo o stareh ki sem jih doživel pri njimh in zakaj tako mislim o NJIH. To niso tretje razredne informacije TRETJErazrednik si ti z tvojim mišljenjm. Ti nmaš pojma o čem motaš isto tak VLADA katero si volil pa zdaj vidimo njihovo sposobnost ... vse je pod nadzorom ni nobene panike. V LJ v pisarnah sigurno ni. V dobovi otroci čistijo umazanijo za aaaaaaaaaaarabsko golaznijo vsaka mu čast kdo to DOPUSTI .

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.