https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Zaradi napake na električni inštalaciji zagorelo v avtomobilu

 

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči z gmotno škodo, pet kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, tri primere povoženj divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in požar.

Na področju kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in poškodovanje tuje stvari. V Ljutomeru je neznanec iz objestnosti razbil izložbeno steklo velikosti 2,5 x 1,3 m in povzročil za 200  EVR gmotne škode. Lendavski policisti so obravnavali tatvino dveh odlitkov ornamenta iz aluminijaste zlitine v vrednosti 2 000 EVR. Policisti PP Murska Sobota so obravnavali tatvino  goriva iz delovnega stroja v Predanovcih in tatvino drv na Vaneči. Neznana voznica osebnega avtomobila je na bencinskem servisu v Murski Soboti natočila gorivo v vrednosti 10 EVR in odpeljala brez plačila.

Obravnavali so še požar na osebnem avtomobilu, do katerega je prišlo zaradi napake na električni inštalaciji. Požar so pogasili gasilci, gmotna škoda znaša 3 000 EVR.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in trikrat na javnem kraju. Kršiteljica, ki ob intervenciji s kršitvijo ni prenehala je bila pridržana do streznitve na PP Ljutomer. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sta bila pridržana dva voznika osebnih avtomobilov in kolesar.

Do konca meseca februarja bo na celotnem območju Slovenije potekala preventivna akcija za večjo varnost na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo. Slogan akcije se glasi: »USTAVITE SE. VLAK SE NE MORE«

V času akcije bodo policisti poostreno nadzirali spoštovanje predpisov na nivojskih prehodih ceste čez progo. V preteklosti je tudi v Pomurju pri prečkanju železniške proge umrlo več ljudi, zato udeležence v cestnem prometu pozivamo na povečano pozornost, pazljivost in spoštovanje prometne signalizacije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.