https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pred murskosoboškim sodiščem so se zbrali protestniki v podporo Leljaku

04.11.2015 ob 7:05  

Pred murskosoboškim sodiščem smo včeraj, ko sta se na sodišču znova sestala Roman Leljak in Silvo Gorenc, opazili skupino protestnikov.

 

Leljak naj s številnimi izjavami užalil Gorenca, nekdanjega šefa Udbe. Med drugim mu je očital odgovornost za likvidacijo Stjepana Crnogorca in drugih. Včeraj pa se je na murskosoboškem sodišču začel proces zoper Gorenca, ki naj bi Leljaka označil za bednika.

Po besedah enega izmed protestnikov so prišli v podporo Leljaku, ki odkriva zgodovino, ter kot pravi dogovornik »spreminja in potrjuje resnico v pravico«. Najprej je po besedah sogovornika Gorenc tožil Leljaka, sedaj pa toži Leljak Gorenca, ker mu je rekel, da se s primitivci oziroma bedniki Gorenjc ne pogovarja.

Protest je bil organiziran samoiniciativno. »Gre se za svobodo, resnico, pravico, vztrajamo pokončno, vzdržno, nepopustljivo, do konca, dokler v Sloveniji ne pride do sprememb, še pravijo protestniki.  

Več fotografij v spdonji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.11.2015 ob 17:08 pf8 gost

      Ma kakšni protestniki lepo vas prosim.To so samo opranoglavci, katerim je stranka plačala izlet v Prekmurje in na poti nazaj še na bograč. Sramota da sploh pišete o tem človeku.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2015 ob 10:40 odgovorpf8 gost

        Naj resnica o zločinih UDBE zagleda luč sveta, dovolj je bilo laži in sprenevedanj, bravo Roman.

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2015 ob 17:03 gost

        Leljak je bil sodelavec kontra obveščevalne službe, sedaj pa je zvesti "mali vojščak" častnega doktorja iz Prištine Ivana Janeza Janše ! Na drugi strani zakona, to je pri policiji pa ima častni doktor iz Prištine Ivan Janez Janša, bivšega Ljudskega Miličnika, člana repre- sivnega organa SFRJ, člana ZKS, sodelavca zloglasne UDBE, danes pa dr: Vinka Gorenaka ! Malo poguglaj in poglej. Človek je v osebnem stečaju ker je banki dolžan toliko, kolikor mi navadni ljudje, kateri pač moramo med drugim delat in ne sanjat, ne bomo zaslužili v celem življenju s familijo vred, torej je nedvomno dolžan TUDI državi."Kulturni delavec in zgodovinar" s takšno preteklostjo (čeprav je svoje odsedel) nikakor ni kredibilna osebnost, da sodi drugim in raziskuje polpreteklo zgodovino...Vi pa še ga kar naprej častite...

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.11.2015 ob 23:38 gost

      Sem v Australiji ze vrsto let ker so me udbovci preganjali se kot otroka. Ker nisem smel povedat kar vem. gost-pf8 kaj pa ti ves o zivljenju drugega kaj so se ti nalagali.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.11.2015 ob 7:24 gost

      Tudi jaz sem videl svet, dosti sveta, pa to sploh ni pomembno, ker tukaj je govora o človeku, katerega verjetno ne poznaš in bodi srečen da ga ne.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.11.2015 ob 21:19 gost

      pf8 LEVIČARSKI IDIOT

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.11.2015 ob 14:59 Dr. Ludvik Čanžek gost

      Dr. Ludvik Čanžek: Nikoli nisem bil obsojen, čeprav sem 1948 preživel 132 dni v samici (!) Starega piskra v Celju in so me potem prepeljali na GOLI OTOK. Tam sem preživel pol leta. Tudi enega dneva ne privoščim nikomur. Razlog je bil, ker sem TITU očital razkošno življenje, med tem pa narod ni imel kaj obleči (1948). Doslej nisem bil nikoli pred sodiščem. Bil sem v eksilu v Švici 30 let. 1996 sem se vrnil. LANI SEM BIL PRVIČ OBSOJEN OD SODIŠČA DEDMOKRATIČNE SLOVENIJE, ker sem v Dnevniku napisal, da je bil dr. Miha Brejc udbovec. Mojih dokazov sodišče ni upoštevalo, verjelo je PONAREJENEMU DOKAZU. Tako je to pri nas! V nobeni državi EU, kjer so tudi nekdanje komunistične države, ni tega pojava. V SLOVENIJI ŠE VEDNO VELJA, KAR JE "DEMOKRAT" KUČAN vfrinil v slovensko politiko. Dr. Ludvik Čanžek, Ljubljana

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2015 ob 15:24 "DEMOKRAT" KUČAN gost

        "DEMOKRAT" KUČAN , demokrat Kučan ima deponirano partijsko knjižico od leta 1992 , "DEMOKRAT" KUČAN nikoli ni bil demokrat , se je pa dal 2-x izvoliti za predsednika države , pa če je to narod dovolo se tudi ges osebno nemo buno ! Ti pa če si telko dni đo na državni račun pa ešče so te poslali na državne stroške na morje (goli otok) si pa tak ali tak dosta dužen , pa bi bilo fajn če bi kaj povrno !

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.