https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Javni forum o Fazaneriji: pokrita tenis igrišča in bazen, taborniška hišica, motorični park in še kaj

Murska Sobota, 05.11.2015 ob 10:00  

Včeraj je v sejni dvorani MO Murska Sobota v sodelovanju z Mestnimi četrtmi potekal javni forum o ureditvi območja Fazanerija. Udeležilo se ga je več predstavnikov raznih društev, ki so predstavili svoje konkretne želje, potrebe in izvedbe idej. Slišati je bilo razne ideje od pokritega bazena, do taborniškega prostora s hišico, skate parka in proge za gorske kolesarje, do motoričnega parka in še kaj.

 

Pokriti bazen in pokrita teniška igrišča

Župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek je predstavil enega najbolj pričakovanih projektov na tem območju, to je pokritega bazena. Zanj pravi, da bo plavalni, saj ne potrebujemo termalnega kopališča. Načrtujejo tudi pokritje treh teniških igrišč, ki naj bi bilo ograjeno s kovinsko konstrukcijo, del bi bilo možno poleti odstranili.

Taborniki s hišico in svojim prostorom

Foruma so se udeležili tudi soboški taborniki, ki se v Fazaneriji veliko gibljejo. Predstavili so svojo idejo o postavitvi hišice za njihove potrebe na območju Fazanerije in pripadajočega območja v bližini, kjer bi lahko izvajali svoje dejavnosti (lokostrelstvo, taborjenje itd). Predstavili so tako »navadno« hišico kot tudi nadgradnjo in dražjo možnost - hišico na drevesu.

Skate park in proga za gorske kolesarje raje v BTC-ju

Oglasil se je še predstavnik kolesarskega društva, ki se ukvarja z gorskim kolesarstvom in sedaj trenira na progi pri SPTŠ Murska Sobota. Vendar kot pravi, prostor ni ograjen in ga ob koncih tedna obiskujejo mladi. Za njimi pa ostajajo razbite steklenice in uničen inventar, očitki pa potem vedno letijo na njih. V mestu, ne nujno na območju Fazanerije, si želijo ureditve proge za gorsko kolesarjenje za različne generacije in s tem navdušiti mlade za šport.

Župan Jevšek je ob tem povedal, da se dogovarjajo za preselitev Skate parka v pokrite prostore družbe Petrol na območju BTC-ja. V zapuščenem skladišču bi morda potem lahko združili oboje, sta se strinjala predstavnika kolesarskega društva in se s tem izognili uničenju, hkrati pa bi ga lahko uporabljali čez celo leto, uredili znotraj še kakšno učilnico itd.

Motorični park

Udeleženci so se strinjali, da je potrebno objektom, ki že obstajajo dati neke vsebine, s čimer so imeli v mislih že obstoječi kinološki park. Ideja je bila tudi, da bi po vzoru avstrijskega Gamlitza postavili motorični park, ki bi bil namnjen rekreaciji različnih generacij.

Fazanerija je zavarovani gozd, omejitev predstavlja tudi vodni vir

Ob koncu razprave se je oglasil Iztok Zrinski, ki je sicer ideje pohvalil in opozoril na težave. Prva težava, na katero bodo naleteli ob poskusih realizacije je dejstvo, da je Fazanerija zaščiteni gozd. Prav tako je izpostavil nujnost ureditev skupne infrastrukture, sanitarij in razmišljanje o dodatnih vsebinah. Poleg vsebine je potrebno razmisliti tudi, kaj lahko na to še navežemo, torej sozvočje z drugimi vsebinami v prostoru.

Predstavnik Vodovoda sistema B pa je opozoril še na prepreke z njihovega zornega kota. Vodni vir Fazanerija je eden izmed štirih vodnih virov,  potrebno je tudi upoštevati, da bo tod umeščena čistilna naprava.

Dotaknili so se tudi drsališča, ki letos še ostaja na Trgu kulture. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.11.2015 ob 11:47 gost

      Izredno veliko zanimanje , sedaj v teh težkih , kriznih časih , ko nekateri nimajo niti za kruh , tile sanjači pa o takih naložbah , da ti kar dih zastane in to na takem kraju ali mestu , kjer nikakor ne sodi v tale prostor , ki je že oddan za druge pomembnejše stvari , ki so življenskega pomena ! Mladina , ki ni vajena nobene odgovornosti , in dela , misli , da se od idej da živeti , kar pa je napaka že na samem sistemu odraščanja in vpletanja v javno življenje ! Mladijna in vsi ostali --stopite na realna tla !

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.11.2015 ob 13:07 pancho villa gost

      Ajde pesimist eni vsaj sanjajo, pesimisti pa sejejo negativizem, ki ga itak imamo za izvoz. Če bi pozitivno razmišljali bi lahko vedeli, da se sanje tudi izpolnjujejo, samo verjeti moraš v njih in nekaj seveda narediti. Pa še to, kjer je volja je tudi pot. Kaj se mladine tiče je pa ne bi tako v nič dajal, saj zmorejo več kot si vi trenutno upate.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.11.2015 ob 13:33 gost

      ka pa je z stadionon? reflektori, povezava severa in glavne trebune?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2015 ob 13:40 gost

        za koga? za tistih 100 gledalcov ka odi gledat to sramoto od fuzbala? za tej pejneze se naj rajši redno poktiro drsališče negi napravi glede na tou kelko je pri nas zanimanja za drsanje. za fuzbal ga očitno več nega.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2015 ob 14:16 gost

        zanimanje za fuzbal je bilo, je in bo! MS njuca prvo ligo! Samo prve lige več brez reflektorjev ne bo!

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.11.2015 ob 15:13 bicikl gost

        Za to pa občina nema penaz. Ima pa Jevšek veliko srečo, ka je v Muro dobo Kuzmiča kateri hoče izboljšati tudi infrastrukturo z minimalno pomočjo občine kot lastnika infrastrukture. Moja napoved je takšna, da bo Jevšek čez nekaj let izpadel velik đek pa praktično ne bo mignil s prstom. Če imajo v MS kaj pameti do Kuzmiča čimdlje probali zadržati v Muri.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.11.2015 ob 14:46 gost

      Nogomet MURA je spravila M.Soboto v EVROPO to veliko pomeni Reflektorji so potrebni ker se MURA počasi vrača v prvo ligo z novim vodstvom Denar ki je bil namenjen za reflektorje je dal Štihec v Bakovce naj zna da narod ni nor

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.11.2015 ob 16:09 gost

      jevšek je isto sranje ka štihec vej pa pred volitvami je vse obečo samo stoga nebo nič pa kuzmič nej nori ka de svoje pejneze vlago v stadinjon nej njegova last to more narediti mesna občina pa mura de za 4 leta v prvi ligi saj sobota to nuca nej pokrite bazene ka de se jevšek in đurov kopala v zimi

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.11.2015 ob 16:20 gost občan gost

      Najmanj kar potrebujemo je pokrito teniško igrišče. To je samo za peščico premožnih občanov. In, če imajo denar za tak drag šport, naj si tudi sami financirajo pokrito igrišče. V današn jem času občina rabi vse kaj drugo, kot to. Vsaj nekaj, kar bo koristilo vsem ,ne pa samo nekaterim, ki imajo denar.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.11.2015 ob 19:12 panchovilla gost

      Verjamem, da se bo končno nekaj premaknilo. Navijam za pokriti bazen pa ne z balonom. Ideje niso slabe.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.11.2015 ob 21:53 gost

      Župan, če ne boš začel nekaj koristnega ( selitev avtobusne postaje, selitev ciganske tržnice iz središča mesta in nekaj konkretnega na gospodarskem področju , nej pa te gluposti, boljše da sam odstopiš..

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.11.2015 ob 10:19 sobočan gost

      hočemo stadion.. hočemo MURO! bogatuni pa naj tenis mrdajo v avstriji.. rit si pa lejko namačete v radencaj!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.11.2015 ob 12:58 gost gost

      Ka nouro gučite. Lopar pa kratke lače glij telko koštajo kak dobra labda pa kopačke. Stadion je za Soboto predober, ne špilamo si samo fuzbala. To se naj na Püšči špila, tan so najboukši igralci. Ne nucamo uvoženi jugovičof, ka do po Soboti frajere špilali !

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.11.2015 ob 21:01 gost

      Zakoj Jevšek plačo vličej? Ka de teh 10 ljudi zranih po ne vem kakšnon ključe zdolgočasenim občinarom (glej slike) razlagalo ka naj delajo in namesto njih mislilo kaj in kako? In odkrivalo toplo vodo v starih projektih? Enih celo že z napravlenimi načrti? Jevšek, če ne vejš ka bi delo kak župan idi nazaj v penzijo. Nej ka druge spitavleš. Udeleženci razprave nemajo nikše teže ka v imenu kogarkoli karkoli predlagajo. To navidezno demokratičnost si vteknite nekam. To je na nivoju gostilniške razprave "ka bi, če bi in če bi meli pejneze" Dokejč Jevšek nede poskrbel za gospodarski preboj pejnez za to nede. Ge so zdaj novi investitori, obljuebljeni s strani jevška? Ge so silne veze pri vladi, gda se je Jevšek odo slikat s Cerarom, Erjavcem, Židanom? Vse skupaj je en veliki SD nateg tej Jevšek. Boukše ka ide nazaj v penzijo in uživa v enormni policajski pokojnini, štero je dobil za svoje zasluge iz primerov kak bullmastifi itd...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      19.11.2015 ob 23:45 policijski pav gost

      Poglednite zgolgočasene obraze Jevška na slikah. Pa njemi to doj visi in ga boli kurac za vse. Glavno ka ma velko penzijo in se nam vsem lejko smigej v obraz. Naš Sandi nam vrača nasmeške na obraze :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.