https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Pomurju prenočilo 1084 beguncev

11.11.2015 ob 7:10  

Tudi danes vas bomo na Pomurec.com obveščali o prisotnosti migrantov v Pomurju.


11. november ob 6.06

V nastanitvenem centru Gornja Radgona je trenutno nastanjenih 858 migrantov. V sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi je v postopku evidentiranja 226 migrantov, ki bodo po končanih postopkih nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Vsi migranti (1084) so bili tekom včerajšnjega večera in danes ponoči pripeljani iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod v Petišovce. Postopki evidentiranja tujcev so potekali v sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi.

V nastanitvenem centru v Lendavi trenutno ni migrantov.

Danes med 8. in 9. uro bo iz Republike Hrvaške prispelo še 6 avtobusov z okrog 300 migranti.

 

 Foto: Arhiv Pomurec.com

11. november ob 18.06

Danes, 11.11.2015 okrog 9. ure je bilo v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni nastanjenih 1083 migrantov.

Hrvaški varnostni organi so nam okrog 11. ure na Mednarodnem mejnem prehodu v Petišovcih predali 326 migrantov. Vsi migranti so bili evidentirani v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi. Po končanih postopkih evidentiranja so bili nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni.

Avstrijski varnostni organi so danes, ob 9. uri na bivšem mejnem prehodu Gornja Radgona v svojo državo sprejeli 500 migrantov, ob 12.00 uri 583 in ob 17.00 uri še 326. Danes so skupno sprejeli 1409 migrantov.

S strani Hrvaških varnostnih organov smo dobili najavo, da nam bodo na Mednarodnem mejnem prehodu Petišovci v večernih urah predali okog 430 migrantov.

V nastanitvenih in sprejemnih centrih na območju PU M. Sobota trenutno ni migrantov.

 

 

    Komentarji

    1. gost
      14.11.2015 ob 13:16 london gost

      Kdo prenočuje pri nas: begunci (15%?), mogranti (65 %), ali ISLAMISTI (X %), Država, RK, KARITAS, PROPADNIKI bližnjega vzhoda, lepo jih sprejmite,nahranite, spucajte r..., da se bodo udobno počutili. Ko bo pa kje počilo, poleg Pariza bo tudi drugje, pa svojim sodržavljanom IZRECITE "GLOBOKO" SOŽALJE!!!! SLEPOTA, da te ubije!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.