https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita Pomgrad kljub porazu z dobro popotnico v Grčijo

Murska Sobota, 13.11.2015  

V športni dvorani OŠ I v Murski Soboti je včeraj potekala prva tekma 2. kroga pokala CEV/Challenge Cup 2016 moški. Domača ekipa Panvita Pomgrad je morala priznati premoč Grkom.  

 

Panvita Pomgrad  :  Ethnikos Alexandroupolis  2:3 (-19, -25, 13, 15 in -6)

Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 5, Pelemiš 3, Kvas 1, Detela 9, Rojnik 18, Flisar 9, Bogožalec 25, Grabar, Drvarič 1, Fridrih in Menih (oba libero) 

Ethnikos Alexandroupolis: K.Dalakouras 12, Suljagič 17, Turanjanin 8, Kasampalis 7, Kiosis 9, Ilič, A.Dalakouras 13, Charalampidis, Dimitriadis, Vlachopoulos in Daridis (llibero)

Gledalcev: 400

Sodnika: Pop (Romunija) in Feshti (Albanija)

Rezultati nizov: 19:25, 25:27, 25:13, 25:15 in 6:15

Sobočani, ki so po 16-ih letih spet zaigrali na evropskem prizorišču, so tokrat po dobrih dveh urah igre morali priznati premoč lani petouvrščeni ekipi grškega prvenstva. Na tekmi, kjer so Grki igrali na začetku in nato spet na koncu tekme, Sobočani pa zgolj vmes, so si tako pred povratno tekmo, ki bo v sredo v Grčiji prednost priigrali gostje.  

V uvodnem nizu, ki so ga na 19. točki dobili Grki, so se gostje predstavili kot zrelejša in stabilnejša ekipa. Z zanesljivih sprejemom jim je namreč igra takoj stekla, z raznovrstnejšim napadom od domače zasedbe pa so zlahka prihajali do točk. Učinkovita igra na mreži je obrodila sadove, Panvita Pomgrad je igrala prepočasi in potem, ko so Grki vseskozi vodili za točko ali dve so razliko  naredili po 17. točki (17:23) in zaključili niz po uspešnem napadu Kiosisa.

Drugi niz so zatem bolje pričeli gostje. Po menjavi Rojnik/Detela je Fujs na sprejemalsko mesto v drugem nizu vrnil mladega reprezentanta Rojnika in zdaj so bili vseskozi za točko ali dve v prednosti Sobočani. Gostje so v tem obdobju zgrešili nekaj začetnih udarcev, a ko so znova stopili skupaj so  pri drugem tehničnem odmoru že vodili s 16:15. In ravno grški servis je nato spet naredil razliko, ki je zatem izkušeni gostje niso izpustili iz rok. Domači trener Fujs je pri 17:21 na sprejemu z Detelo tokrat zamenjal Pelemiša in Panvita Pomgrad je Grke  po zaostanku 20:24 na servis Šmitrana ujela na 24. točki. V izjemno razburljivi in izenačeni končnici so zatem Grki po napaki domačega libera, Meniha dobili drugi niz na razliko pri 25.točki za vodstvo v nizih z 2:0.

Tretji niz je zatem domači trener Fujs začel s sprejemalsko dvojico Detela – Rojnik, Pelemiš pa je ostal na klopi. In očitno je to Panviti Pomgrad dalo veter v jadra, saj se je ob solidnejšem sprejemu servisa prebudil tudi napad in pri prvem tehničnem odmoru so Sobočani prvič na tekmi vodili s petimi točkami prednosti (8:3). Zatem so začeli grešiti Grki in pri 12:4 je prvič reagiral grški trener Moustakidis ter zamenjal korektorja (Suljagič/Ilić) in organizatorja igre (Kasampalis/Vlachopoulos). A se Sobočani niso dali, vmes so uspeli sestaviti tudi blok in pri drugem tehničnem odmoru je bila razlika nato že občutnejša (16:8). Pri domačinih je zatem tretji niz z uspešnim servisom zaključil rezervni organizator igre, Drvarič in znižal zaostanek na 1:2 v nizih.

V četrtem nizu pa so zatem Grki povsem prenehali igrati. Zdaj so bili na parketu samo še Sobočani in razlika je rasla iz točke v točko. Domačini so pritisnili z začetnim udarcem in ko so gostje ostali brez napada je Fujsova zasedba bliskovito dobila četrti niz za izenačenje v nizih na 2:2 za kar je z zadnjo točko in servisom v mrežo poskrbel korektor Grkov, Suljagič.

Sledil je peti, odločilni niz. Po uvodni točki Sobočanov so se prebudili gostje, ki so zatem z raznovrstnejšim napadom vodili praktično vseskozi in po neučinkovitem domačem napadu Pelemiša, ki se je vrnil v igro in bloku Kasampalisa po dobrih dveh urah dobili tekmo s 3:2 in si tako zagotovili lepo popotnico pred povratno tekmo, ki bo v sredo v Grčiji.

A sta v domačem taboru tako trener Fujs kot kapetan Flisar prepričana v murskosoboško zmago na povratni tekmi in napredovanje v naslednji krog evropskega tekmovanja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.