https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Akcija 0,0 šofer: 912 preizkusov alkoholiziranosti, 31 voznikov pod vplivom alkohola

21.11.2015 ob 9:00  

Policisti  PU  Murska  Sobota  so  v  času od 6. do 15. novembra 2015 izvajali poostrene  aktivnosti  v  cestnem  prometu  s  poudarkom  nad psihofizičnim stanjem voznikov. V navedenem času je bilo odrejenih 912 preizkusov alkoholiziranosti. Pri 31 voznikih je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola in sicer pri 8 je  bila  koncentracija  alkohola v organizmu večja kot 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.  V enem primeru je bil odrejen strokovni pregled, v enem primeru pa je udeleženec v prometu strokovni pregled odklonil.

V  sklopu  akcije je bil v noči iz sobote, 14.11. na nedeljo 15.11.2015 med 21.30  in  4.40 uro izveden tudi obsežen poostren nadzor, kjer so policisti preverili  psihofizično  stanje  pri  107  voznikih,  od tega je bila pri 7 voznikih koncentracija alkohola višja kot je po zakonu dovoljeno.

Vsem  voznikom  svetujejo,  da  vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki  alkoholnih  pijač  ni  užival,  ali  uporabijo javna prevozna sredstva. Vozniki  dosledno  upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila  o  hitrosti,  prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov.

Policisti  PU  M.  Sobota bo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.