https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slovenski zajtrk po vrtcih in šolah v Lendavi

24.11.2015 ob 12:30  

Člani Čebelarskega društva Lendava so se dne 20.11.2015 udeležili Slovenskega zajtrka v vrtcu Lendava, Župančičeva ulica, Lendava , Tomšičeva ulica, Dvojezična osnovna šola I Lendava, Dvojezična osnovna šola II Lendava in Dvojezična osnovna šola Genterovci.

V vrtcu Lendava, Župančičeva ulica je bila predstavljena zaščitna oprema čebelarja in predvajan film Jaz sem čebela. V vrtcu Lendava, Tomšičeva ulica je bila predstavljena zaščitna oprema čebelarja, predvajan film Kranjska sivka in delavnica izdelava obeskov iz voska. Tu se je obisku pridružil tudi mag. Anton Balažek, župan občine Lendava. V Dvojezični osnovni šoli I , Dvojezični osnovni šoli II  v Lendavi ter Dvojezični osnovni šoli Genterovci je bil predvajan film Prijatelj čebelar.  V šolah si je okrog 100 učencev ogledalo omenjeni film. V Dvojezični osnovni šoli I v Lendavi je postavljena priložnostna razstava čebelarskih pripomočkov , medu in panjskih končnic, ki so jih narisali otroci te šole.  Razstavo so si ogledali visoki predstavniki ministrstva za izobraževanje iz R Slovenije in R Madžarskem, ki so bili ob tej priložnosti na obisku.

Za Slovenski zajtrk so lendavski čebelarji prispevali 22 kg medu, ki so se ga mladi sladkosnedi zelo razveselili.  Razdeljeno je bilo 500 zloženk in Spominske igre, ki so jih prejeli od ČZS.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.