https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Oviratlonci otrokom murskosoboškega Kriznega centra podarili sobno kolo

Murska Sobota, 27.11.2015 ob 7:00  

Športno društvu Oviratlon je včeraj podarilo murskosoboškemu Kriznemu centru za mlade sobno kolo. Pripomoček za aktivno preživljanje prostega časa so kupili s sredstvi, ki so jih oviratlonci zbrali na prvem prekmurskem oviratlonu, ki je potekal maja. Uporabljali ga bodo lahko otroci in mladostniki Kriznega centra za mlade in tisti, ki ga obiskujejo v popoldanskem ali počitniškem času, ko tam deluje dnevni center za otroke in mladostnike Kekec.

 

Oviratlonci vse od izvedbe prvega oviratlona na Pokljuki leta 2012 en evro od vsake plačane prijavnine podarijo v dobrodelne namene. Ob izvedbi prve prekmurske preizkušnje so se odločili podariti sobno kolo Kriznemu centru za mlade. Tako bodo lahko otroci in mladostniki v centru športno aktivni tudi v hladnih in deževnih dneh.

Vodja kriznega centra Simona Neuvirt Bokan pravi, da je bolj kot socialna nota pomembna pozitivna nota, kar se odraža v skrbi za tiste, ki nimajo vsega v izobilju ter doživeti nekaj drugega in drugačnega, kar spodbuja mlade h gibanju. Sobno kolo bo otroke spodbujalo h gibanju in prispevalo k pozitivni tekmovalnosti otrok. Anita Drev iz Športnega društva Oviratlon je izpostavila pomen spodbujanja otrok in mladostnikov  k športni dejavnosti, ki je ena najboljših naložb v zdravje in dobro počutje pozneje v  odraslem življenju.

Oviratlonci pa se pripravljajo že na prihajajočo sezono. Poleg zimskega in poletnega oviratlona na Pokljuki bo sledil v začetku septembra znova oviratlon v Murski Soboti. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.