https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slavnostni sprejem na Občini Puconci

Puconci, 28.11.2015 ob 10:30  

V sejni sobi Občine Puconci so slavnostno sprejeli dobitnika bronaste medalje z Evropskega prvenstva na glinaste golobe, Boštjana Mačka; najboljšega mladega orača, Mateja Sinica ter zlatih maturantk gimnazije Murska Sobota, Ive Horvat in Ive Drvarič.


Boštjan Maček, doma iz Bodoncev, strelec na glinaste golobe, si je z osvojitvijo bronaste kolajne na letošnjem evropskem prvenstvu na Pragerskem, že drugič zagotovil vozovnico za olimpijske igre. Je član Strelskega društva TRAP Štefan Kovač iz Murske Sobote. S strelstvom, za katerega ga je navdušil oče, se ukvarja že od 17. leta. Zaposlen je na Mlinopeku, v prostem času pa se posveča strelstvu, lovu in družini. Po njegovih stopinjah že začne stopati starejši sin Rene, ki kaže veliko zanimanja za ta šport. Po uspešnem nastopu na poletnih olimpijskih igrah v Londonu, ko je osvojil 7. mesto, bo v Riu de Janeiru še enkrat imel priložnost podoživeti duh olimpijskih iger in izboljšati rezultat izpred štirih let.

Za Boštjana lahko povemo, da je v svoji dosedanji strelski karieri nabral veliko rezultatov, ki ga uvrščajo v sam svetovni vrh. Naj omenimo samo najpomembnejše, ki so zaznamovali njegovo športno pot:

- 2 x 3. mesto na evropskem prvenstvu v posamični konkurenci,

- 3. mesto v ekipni konkurenci na evropskem prvenstvu,

-  1. in 4. mesto na sredozemskih igrah,

- 11 posamičnih naslovov državnega prvaka.

Vsi ti rezultati pričajo, da je potrebno vložiti veliko truda, trdega dela in odrekanja in Boštjanu je vse to s sinergijo osebne motiviranosti in nekaj talenta tudi uspelo. Pomembna je tudi podpora in te je deležen s strani delodajalca Karla Pojbiča, ki je tudi sam strelec, domačih, sorodnikov, kluba in ostalih navijačev, ki se vsakega rezultata zelo razveselijo.

Matej Sinic iz Puževcev je letos praznoval 22. rojstni dan. Je študent prvega letnika 2. stopnje  strojništva na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Mariboru. Že kar nekaj let se udeležuje tekmovanja v oranju in kljub obveznosti šole, dosega odlične rezultate in mesta. Do sedaj je že trikrat zasedel mesto državnega prvaka in dvakrat se je udeležil svetovnega prvenstva. Leta 2012 je svetovno prvenstvo potekalo na Hrvaškem in tam je skupno dosegel 15. mesto. Na Hrvaškem je tudi prejel kristalni pokal kot najboljši mladi orač. Lansko leto je v Franciji dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na tovrstnih tekmovanjih, saj je skupno pristal na 4. mesto in le malo točk ga je ločilo do bronaste medalje.

Letos je v Bolehnečicah potekalo 59. državno tekmovanje v oranju. Med zmagovalce se je uvrstil Matej Sinic iz Puževcev, ki je tekmoval v disciplini plugi krajniki. Z doseženim najboljšim mestom se je uvrstil na svetovno prvenstvo v oranju, ki bo drugo leto potekalo 8. – 11. septembra v Angliji, blizu mesta York. Velika spodbuda za vse te dosežke pa so vsekakor najbližji domači, ki mu stojijo ob strani in vsi navijači ter člani Društva oračev.

Iva Drvarič, doma iz Gorice, je letošnja zlata maturantka Gimnazije v Murski Soboti. Osnovno šolo je obiskovala v Puconcih. Meni, da je osnovna šola v Puconcih zelo kvalitetna in dobra popotnica za naprej. Za nadaljevanje šolanja se je odločila za Gimnazijo Murska Sobota. Tam jo je najbolj zanimala zgodovina in sociologija. Udeleževala se je različnih tekmovanj, trikrat je bila na državnem tekmovanju iz zgodovine in prejela je zlato priznanje za raziskovalno nalogo iz sociologije.

Iva Drvarič je sedaj že na novi poti, študira na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Za ta študij se je odločila, ker se na tem področju vidi in ve, da bo na koncu veljalo tisto, kar bo znala ustvariti in kar bo s svojo vztrajnostjo in inovativnostjo zgradila.

Iva Horvat, doma iz Dankovcev, je letošnja zlata maturantka Gimnazije Murska Sobota. Iva je rasla v razmišljujoče dete ter razvila racionalni um: vse ima vzrok in posledice mora poznati, sicer ni srečna.  Že kot osnovnošolka je bila najboljša v Sloveniji na kvizu Male sive celice. Srednjo šolo je obiskovala na Gimnaziji Murska Sobota.

V svoji predstavitvi za glasilo Občan je zapisala, da je v starosti leto in tri mesece na domačem vrtu z otroško lopatko izkopavala rože, ker jo je zanimalo kaj je tisto spodaj, kar jim omogoča, da stojijo pokonci. Že v otroštvu je bila nadarjena za naravoslovje in ljubezen do naravoslovja, ji je prinesla veliko uspehov in priznanj na tekmovanjih iz biologije in matematike v srednji šoli. Iva Horvat svojo izobraževalno pot nadaljuje na Medicinski fakulteti v Mariboru.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2015 ob 9:38 gost

      mogoče , je kje na sliki žena od tega dobrega strelca ?bi jo povprašal , če res tako dobro zadene ?

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.11.2015 ob 9:27 gost

      Matej ti si itak najboljši med njimi.Čestitke.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.