https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Obeležili 20 let delovanja na področju kulture

02.12.2015 ob 11:00  

V Gaberju se je minuli petek odvijala prireditev v počastitev 20. obletnice delovanja v kulturi Tatjane Bogdan, predsednice Kulturnega društva Lendava.


Na prireditvi so nastopili FS VDC Lendava, recitatorska skupina KD Lendava, otroška FS, gaberski Mantraši in madžarski  ljudski pevci iz KD »Zarja« Gaberje.

Kot slavnostna govornica je spregovorila dr. Simona Kustec Lipicer, poslanka v Državnem Zboru RS, spregovorili so še mag. Anton Balažek, župan Občine Lendava, Danijela Hozjan, predsednica ZKD Lendava,  Janja Magdič, vodja JSKD OI Lendava, Helena Antolin Tibaut, predsednica KS Gaberje in Elvira Vaupotič Göncz, predsednica KD » Zarja « Gaberje.

Na ogled je bila postavljena Tatjanina druga samostojna razstava fotografij z naslovom: »Narava, ki to zaenkrat še je in njen odsev«,  izšla pa je tudi njena prva knjiga »Življenje mojih babic«. Predstavitev knjige je vodil Bojan Schwentner, aforist in pisatelj.

 

Foto: Ksenija Flegar

Besedilo: KD Lendava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2015 ob 12:38 melinčar gost

      Iskrene čestitke ob vašem jubileju in seveda še veliko dobrih kulturno plodnih let naprej !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.