https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Elektro Maribor tudi letos pomaga pomurskim humanitarnim organizacijam

Murska Sobota, 03.12.2015 ob 9:00  

Elektro Maribor tudi letos pomaga na svojem distribucijskem območju ljudem v stiski. Letos so sredstva namenili trem humanitarnim organizacijam, ki delujejo na širšem območju Murske Sobote in sicer: Območnemu združenju Rdečega križa Murska Sobota, Škofijski karitas Murska Sobota in Evangeličanski humanitarni organizaciji - Podpornica. Predsednik uprave družbe Elektro Maribor, mag. Boris Sovič in vodja Območne enote Murska Sobota, Uroš Kolarič, sta predala tri donacije, vsako v vrednosti po 1.500 eur, predstavnikom omenjenih organizacij.

 

Mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, je ob tradiciji pomoči ljudem v stiski povedal, da letos že sedmič podpirajo humanitarne programe, ki so namenjeni pomoči ljudem v stiski. Cenijo in spoštujejo plemenito poslanstvo in zavzeto delo humanitarnim organizacij, zato ga, v skladu s svojimi možnostmi, podpirajo z donacijami humanitarnim organizacijam na območju Severovzhodne Slovenije.

Albina Knapp, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota je o namenu porabe sredstev med drugim povedala, da »je eden izmed namenov našega delovanja tudi socialna dejavnost, kar pomeni izboljšati položaj najbolj prizadetih ljudi, ki živijo na meji revščine ali pod njo ter prispevati k lajšanju in preprečevanju socialnih stisk in težav posameznikov in družin; pomagati v trenutkih, ko je pomoč najbolj potrebna, utrjevati sodelovanje s strokovnimi službami socialnega varstva, šolstva ter vzpodbujati mlade k vključevanju v socialno dejavnost RK«. Ljudem v stiski bodo pomagali pri plačilu položnic za električno energijo, najemnino ... in druge nujne osnovne življenjske potrebe.

Jože Kociper, predsednik Škofijske Karitas Murska Sobota pa pravi, da bodo s to pomočjo pomagali k toplejšemu in prijaznejšemu domu. »Da ima Človek vsaj eden topel obrok na dan je nam večini ljudem nekako razumljivo samo po sebi. Okrog nas pa so tudi ljudje, ki si tega tudi ne zmorejo privoščiti. Z vašo donacijo bomo lažje prišli naproti ljudem s toplim obrokom«, je še dodal Kociper.

Simon Sever, predsednik Evangeličanske humanitarne organizacije (EHO) – Podpornica pa pravi, da v EHO - Podpornici nudijo pomoč posameznikom in družinam pri premagovanju socialnih in drugih stisk ter jim na ta način omogočajo kakovostnejši način življenja. Delovanje se kontinuirano izvaja pod tremi krovnimi programi: Mobilna diakonija, Pomoč v stiski ter Pomoč otrokom in mladostnikom. Mobilna diakonija zajema pomoč uporabnikom na domu v obliki dnevne dostave toplih obrokov hrane, občasno preskrbo s prehrambnimi artikli v obliki prehrambnih paketov, s prevozi v bolnišnice in ostale zdravstvene ustanove, pomoč pri negi bolnikov, predvsem v obliki izposoje bolniških postelj ter ostalih ortopedskih pripomočkov. Prejeta sredstva bodo namenili za najširšo dejavnost, dostavo toplih obrokov prehrane. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2015 ob 12:10 super-politi, cenjeni v SIRIJI gost

      vse lepo in prav, čestitke humanitarnim organizacijam, firmam, ki so pripravljene pomagati, toda pozabljamo eno - KO SI SAMI POMAGAMO, DRŽAVA SPI, POMAGA LJUDEM Z DRUGE CELINE, SLOVENCI SMO ZA NJO NEPOMEMBNA ŠTEVILKA, CELO RADI SO, KO SE POSLAVLJAMO S TEGA SVETA. (ni treba dati penzij), nekateri v vodstvu slovenskega političnega sistema pa SE NEIZMERNO VESELIJO MIGRANTOV, samo dolgo se ne bodo, ker jih bodo imeli poln kurac, jih pa imajo neizmerno radi, vsaj po potrošenih "nekaj- malega" milijon EUR-IH

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.12.2015 ob 9:15 pondelek gost

      Kak je na čeli RK Musarjeva tak nega v Soboti več paketov .Pravijo ka morejo dati beguncon ( ka do nan te leži glave rezali ) .Pijtam se za kaj še sploh što pomaga z prispevki če naši ljudje dobijo od RK debelo figo pod nos saj pakete požerejo vsi drugi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.