https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Prva izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

04.12.2015 ob 7:00  

Včeraj  je v Ljutomeru potekala prva izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Občinski svet je sprejel sklep o potrditvi programa zbiranja komunalnih odpadkov,  sklep o podpori projekta Čebelarske zveze Slovenije, sklep o podpori ohranjanja pridelave vinogradniških površin in  sklep o določitvi točke za izračun Nadomestila za izračun stavbnega zemljišča ter podal mnenje o novi ravnateljici ljutomerskega vrtca.


Občinski svet ni podal pozitivnega mnenja nobeni kandidatki za ravnateljico ljutomerskega vrtca

Na včerajšnji seji sta se predstavile obe kandidatki za ravnateljico ljutomerskega vrtca, in sicer Nada Rajtman iz Ljutomera in  Ksenija Žuman  prav tako iz Ljutomera. Po kratki debati je med občinskimi svetniki prevladalo mnenje, da je v predstavitvi obeh kandidatk manjkal predvsem finančno razvojni vidik. Zato je županja mag. Olga Karba predlagala, da se Svetu Vrtca Ljutomer da pobuda, da naj kandidatki dopolnita svoj program, predvsem finančni in razvojni vidik, ter se na to na podlagi tega med kandidatkama odloči kar Svet Vrtca Ljutomer. Občinski svet je ta predlog sklepa sprejel z 11 glasovi za in 4 proti.

V letu 2017 možna ukinitev ekoloških otokov tudi za papir in karton ter steklene embalaže

Občinski svet Občine Ljutomer je soglasno potrdil Program zbiranja komunalnih odpadkov v občini Ljutomer za leto 2016. Glede na težave, ki se pojavljajo ob ekoloških otokih je v programu podan tudi predlog, da izvajalec javne službe pripravi analizo možnosti in smiselnosti ukinitve ekoloških otokov za papir in karton ter stekleno embalažo in uvajanja nadstandarda za zbiranje teh frakcij po sistemu od »vrat do vrat«. V praksi bo to pomenilo, da bo vsaka hiša imela dva smetnjaka več, stroški za odvoz smeti pa bodo ostali nespremenjeni.

Vrednost točke za izračun stavbnega nadomestila bo v letu 2016 ostala nespremenjena

Vrednost točke za leto 2015 je znašala 0,0044032 EUR. Vsa sredstva zbrana iz plačil nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč so prihodek proračuna Občine Ljutomer in se namensko uporabljajo za pridobivanje stavbnih zemljišč, pripravo in opremljanje stavbnih zemljišč in investicije v javno infrastrukturo. Zbrana sredstva se porabijo praviloma na območju krajevne skupnosti v kateri so bila zbrana. Odmera nadomestila je v letu 2015 znašala skupaj okrog 785.269,00 EUR. Občinski svet je z 10 glasovi za in 4 proti sprejel, da vrednost točke za izračun stavbnega nadomestila tudi v letu 2016 ostane 0,0044032 EUR.

 

Dnevni red in gradivo 1. izredne seje:

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    04.12.2015 ob 21:16 galilejček gost

    glej jo oso

    8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    05.12.2015 ob 7:48 gost

    JA DVA KOŠA VEČ,EN KOŠ PA STANE 30 EVROV,SPET GULJENJE OBČANOV IN KASIRANJE KSP-JA LJUTOMER,,TOTA OLGA MA SPET KORIST...........

    9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    05.12.2015 ob 22:23 deltaejeemkratcekvadrat gost

    To ne moreš verjeti, kaj vse sedi v tej sobi. Oni stari, ki si podpira glavo je že menjal stranke in liste, kot gate. Lahko si podpira glavo saj pojma nima kaj je to računalnik, ki mu ga je šefica podarila. Zraven njega in nasproti se nahaja en sam cvet Lotmerške inteligence. Tem apostolom še oni iz Oxforda do kolen ne sežejo.

    7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
    06.12.2015 ob 7:24 gost

    Ve kdo kako izobrazbo ma ta podžupan, mora biti zelo šolani, ali?

    7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
    06.12.2015 ob 14:16 gost

    kelko znam on ima sp. in dela za občino gradbena dela,kar ge mislin ka je to korupcija..............oba podžupana pa nemata mislin osemletke skupaj..........

    10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
    06.12.2015 ob 15:57 sdv gost

    Gi pa je udbovec, on nej svetnik?

    2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
    07.12.2015 ob 14:10 gost

    Malo leda in lučk, pa je večina zadovoljna, zelo simpl.

    3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
    07.12.2015 ob 17:26 nimfa gost

    Radodajko čelavi pinokio natepava? No v slučaju da ma čelavi res meglo v hlačah mu dolgi pes prav pride.

    2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
    07.12.2015 ob 18:00 hlopec gost

    Z vami prleki (kilavimi ) je zelo težko ,ker nekateri imate zelo zakrnele možgane ! Olga zrihtaj jih po hitrem postopku !

    2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
    07.12.2015 ob 20:07 prlek gost

    jau kaj vse ta svet premore. Če bi bilo možno ocenjevanje za butalce bi lotmerški občinski svet doba glovno nagrado. Zaj se vidi ko pogledneš gradivo za kakšne stvari se sklicuvle izredne seje, taka ti gre na smeh. zakaj so te svetniki notre če pa je rezultat znan. Pa te če je tak ali ne se pač podpere ker sami tak nevijo razmišlati tisti ki pa mislijo z svojo glovo pa po takšnih sejah ne hodijo saj večina vidin ka jih nega prisotnih.

    3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
    09.12.2015 ob 16:18 gost

    Da razmišljajo o ukinitvi otokov in bomo imeli spet "napredek", ki nas bo stal najmanj še dveh novih kant (spet dober posel za enega edinega dobavitelja), je priklanjanje komunalnim lobijem. Raje povečajte število otokov, dajte, enkrat se postavite na stran občanov.

    2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    • gost
      11.12.2015 ob 8:25 gost

      Žal...to ni v interesu teh ljudi, ki si jih je nastavila županja, vidi se, da se rešujejo interesi nekaterih posameznikov, ki ji veselo prikimavajo

      4 0 Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.