https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na šolskem parlamentu v Črenšovcih letos o pasteh mladostništva

Črenšovci, 04.12.2015 ob 9:00  

Včeraj je na OŠ Franceta prešerna Črenšovci potekla šolski parlament. Osnovnošolci so svoja razmišljanja in delo tokrat poklonili tematiki z naslovom »Pasti mladostništva«.


Tekom dneva so spoznavali tematike, kot so varna uporaba interneta, uporaba mobilnih telefonov, Facebooka, spoznali uspešne posameznike iz njihovega okolja ter druge teme. Na osnovi aktivnosti so strnili svoja spoznanja, izvoljen parlament pa je izoblikovali sklepe.Ti so: največja past otroštva je računalnik, kar bi morali omejiti oziroma nadomestiti z drugimi dejavnostmi in nadzorom. Informacije na spletu moramo znati ovrednotiti; svoje podatke, fotografije objavljamo odgovorno; družina mora biti varna odskočna deska in varen pristan vsakega otroka in mladostnika; pomembno je, da se je za vsak naš cilj vredno potruditi in vztrajati pri doseganju le tega.

Na tajnih demokratičnih volitvah je bilo izvoljeno predsestvo parlamenta. Za predsednico šolske skupnosti je bila izbrana Nika Bukovec, člana predsestva sta Nikolaj Dervarič in Staša Jerič, zapisničarka pa Anamarija Kelenc.

Šolski parlament so tokrat združili tudi z dogodkom »Ta veseli dan kulture«, ko so se slovenski kulturi poklonili s počastitvijo velikana slovenske pesmi, po katerem je črenšovska osnovna šola tudi poimenovana, učenci prvih razredov pa so bili na včerajšnji prireditvi sprejeti v skupnost učencev šole.Na N

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.