https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Murska Percussion & Brass Band Slovenija

Kdaj: Torek, 29.12.2015 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park Murska Sobota

Skupina Brass Band Slovenija je bila ustanovljena leta 2006. Pobudo za nastanek zasedbe, ki jo sestavljajo sama trobila in tolkala, je dal Ivan Pukmaister.

Brass Band sestavljajo profesorji glasbe, študentje akademij v Ljubljani in Gradcu, dijaki Konservatorija za glasbo in balet v Mariboru ter ljubiteljski glasbeniki. Orkester, ki izvaja raznolik repertoar, od klasične, filmske in programske glasbe, vodi Aleksander Čonč, študent kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Tolkalna skupina Murska Percussion, ki jo vodi Denis Dimitrić, deluje od leta 2007. Sestavljajo jo nekdanji učenci glasbenih šol Beltinci in Ljutomer, ki nadaljujejo glasbeno izobraževanje na srednjih šolah ali akademiji. So edina tovrstna zasedba v Pomurju in reden gost pomembnejših dogodkov in festivalov v našem prostoru.

Vstop prost.

Brezplačne vstopnice bodo pri blagajni Gledališča Park vsak delavnik, od 14. do 17. ure.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.