https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Namesto RRA Mure v prihodnje mreža petih agencij

Murska Sobota, 09.12.2015 ob 7:00  

Včeraj je potekala 59. seja Sveta Pomurske razvojne regije. 

 

Pomurski župani so se na včerajšnji seji zedinili, da bo namesto RRA Mure, ki je v stečaju, prevzelo izvajanje splošnih razvojnih nalog regije v obdobju 2014-2020 pet že obstoječih razvojnih institucij v mrežnem oziroma pogodbenem partnerstvu. To so Razvojna agencija Sinergija, Prleška razvojna agencija, PORA iz Gornje Radgone, JZ Lendava in kot nosilna razvojna institucija Razvojni center Murska Sobota. Vsaka izmed njih bo pokrivala svoje območje.

Kljub stečaju RRA Mure šest zaposlenih še vedno nadaljuje ključne razvojne projekte. Konec tega leta pa bodo njena pooblastila preklicali, ministrstvo pa naj bi potrdilo novo agencijo.

Sicer pa je tekla razprava tudi o na projektu Dogovor za razvoj regije. Rok za oddajo projektov v sklopu Dogovora se približuje in je 15. december. Pomurski župani so se podrobneje seznanili z izbranimi projekti za omenjeni dogovor. Od leta 2013 so prejeli 386 projektov, od katerih so na odborih izbrali 70 najboljših z regijskim značajem, vsem pogojem je ustrezalo 11 projektov, od teh pa so izglasovali štiri. O njih bo danes glasoval danes razvojni svet.

Prvi prvem projektu, kjer je nosilec občina Velika Polana, gre za Biosferno območje reke Mure. Drugi se nanaša na Pomurski vodovod sistem B, drugo etapo, nosilec pa je občina Rogašovci. Tretji je projekt Centra za razvoj zdravja iz Murske Sobote, Pore iz Gornje Radgone in Splošne bolnišnice Murska Sobota in se imenuje Družbeno odgovorno Pomurje. Četrti projekt pa se nanaša na izgradnjo komunalne infrastrukture, nosilec pa je murskosoboški Razvojni center.

Na pobudo župana MO Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška so pomurski župani pod razno sprejeli sklep, po katerem nasprotujejo nameri za ukinitev invalidske komisije v sklopu Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje v Murski Soboti.  Razlog za ukinitev naj bi bil dejstvo, da niso našli ustreznega zdravnika, ki bi vodil preglede. Pomurski župani se ne strinjajo, da bi moralo 100 do 150 Pomurcev, gre za invalide, mesečno na preglede v Maribor, zdravnik namreč lažje pride do njih kot oni do zdravnika.

Pomurski župani so še ostro nasprotovali financiranju občin v prihodnje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2015 ob 8:37 gost

      V Pomurju imamo že 20 občin, zdaj bo pa še dvajset razvojnih agencij. Potem pa župančeki kukajo, da dobijo premalo denarja. Povprečnino jim je potrebno še zmanjšati, te se pa naj afnajo!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.12.2015 ob 13:23 Pišta gost

      A ni veržejski župan zaposlen tudi na zavodu? Eni so vsepovsod, samo v službi ne. Je čas, da pride novi direktor KGZ Murska Sobota, da bo nekaj od razvoja.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.12.2015 ob 15:11 gost

      eh dejte henjate idnouk stof murof! eni očitno senjajo tou muro..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.12.2015 ob 18:26 imre gost

      naprafti 4 občine kak so bli, vse drujgo, pa po Muri dol pistiti, itak so tak napihnjeni(župani) od alkoja, ka bi se obdržali na površini, plače njihove pa ostalih uaposlenih pa dati v sklad za begunce, el pa Merklovoj, osebnosti leta odpelati

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.12.2015 ob 9:25 Jakob gost

      Ja saj vsi, keri delajo pri Režonji na zavodi - eni so na svojih njivah, eni meso tržijo, eni so župani - nujno novi direktor. Prav imaš Pišta.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.12.2015 ob 10:10 kodila gost

      Ja, Stankec tij zlati Hotiški. Ka si tij že lendavski župan ? Se tvoj šef skrijvle ? Vej pa dönuk povej, ka je tou JZ Lendava !!?? Tij boš pokrijvo območje Lendave ? Dajte, vej pa štete te forume. Povej liden, ka je odza. Na kolenaj te lipou prosin.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.12.2015 ob 19:14 polde gost

      korupcija!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Mirko
      10.12.2015 ob 21:37 Mirko

      dokler bodo pomurski kokoteti gledali samo svoj ograček in nič več, ne bo razvoja v tej regiji!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.12.2015 ob 5:46 salmonela23123 gost

      idemo občina Kobilje, najjaća si! :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.