https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za uboj gostilničarja prejel samo dve leti vikend zapora

09.12.2015 ob 8:12  

Ker je povozil in z vozilom več kot 400 metrov potiskal priljubljenega pomurskega gostilničarja, nato pa s kraja dogodka pobegnil, Šeböka čakata dve leti vikend zapora.


Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je končalo sojenje 25-letnemu Roku Šeböku iz Sela na Goričkem, ki je z avtomobilom znamke Kia Soul povozil 41-letnega priljubljenega gostilničarja iz Suhega vrha blizu Moravskih Toplic, Christiana Preliča – Kikija. Šebök je Kikija, ki je v dogodku tragično preminil, lani najprej povozil, ga pod kolesi svojega vozila potiskal več kot 400 metrov, nato pa pobegnil s kraja dogodka.

Potem ko Šebök na predobravnavnem naroku ni priznal krivde, je sodnica Natalija Pavlič Goldinskij na podlagi obtožnice, pisnega zagovora obtoženca ter zaslišanja prič in izvedencev odločila, da novih dokazov, ki jih je predlagal zagovornik obtoženega, ni treba izvajati, poročajo Slovenske novice. Po sodbi, ki jo je izrekla sodnica, je Šebök obsojen na dve leti vikend zapora.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.