https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vox populi: Največji padec SMC doslej

14.12.2015 ob 8:10  

Rezultati ankete, ki jo je za Delo na vzorcu 600 anketirancev opravil Delo Stik kažejo, velik padec podpore vladajoči stranki SMC. SMC sicer še ohranja drugo mesto, a ji je podpora padla na 7,6 odstotka. Na prvem mestu ostaja SDS s 13 odstotki. Veliko podpore je izgubila tudi vlada.


Na vrhu strankarske lestvice SDS

Na prvem mestu je SDS s 13 odstotki podpore vprašanih, sledi ji SMC s samo 7,6 odstotki. Precej je pridobila SD, ki se je decembra s 7,1-odstotno podporo uvrstila na tretje mesto in prehitela ZL, ki bi jo volilo 5,1 odstotka vprašanih. Pridobila sta tudi NSi (3,1 odstotka) in DeSUS (2,6 odstotka). V parlament bi se uvrstila tudi SNS (1,8 odstotka), medtem ko to še vedno ne bi uspelo SLS (1,5 odstotka). Stranke ZaAB pa Delova anketa ne zaznava več. Decembra je tudi veliko več takšnih, ki ne bi volili nobene politične stranke (17,1 odstotka).

Velik delež podpore izgubila tudi vlada

Podporo je izgubila tudi vlada. Če je novembra še dobila povprečno oceno 2,62, ta decembra znaša 2,45. Iz ankete je razvidno, da vlado zdaj podpira bistveno manj ljudi, povečalo pa se je število tistih, ki njeno delo ocenjujejo zelo negativno. Ta mesec slabše ocenjujejo tudi delo parlamenta - povprečna ocena je 2,41.

Najbolj priljubljen politik Borut Pahor

Predsednik republike Borut Pahor je še vedno najbolj priljubljen politik, decembra je svoj položaj na vrhu še okrepil. Druga je evropska komisarka Violeta Bulc, tretja evropska poslanka Tanja Fajon, predsednik DZ Milan Brglez pa je četrti. Sledijo predsednik SD Dejan Židan, poslanka ZL Violeta Tomić in pravosodni minister Goran Klemenčič.

Predsednik vlade Miro Cerar je  s četrtega mesta na lestvici priljubljenosti padel na deseto mesto. Ocena pa se je najbolj zvišala evropskemu poslancu Lojzetu Peterletu, ki je na osmem mestu.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2015 ob 9:37 janči gost

      desnica zmaguje po celi Evropi (a i šire).....zato je zdaj panika; Trenta bo zelo hitro zopet aktualna, se mi zdi!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2015 ob 11:20 index gost

      Zdaj je čas za zamenjavo stranke. Kasneje bo še težje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.12.2015 ob 14:12 kola gost

      Na naslednjih volitvah bom volil SDS.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.12.2015 ob 15:15 Bilabong gost

      Janša ne bo nikoli več predsednik vlade Republike Slovenije, saj je dovolj ljudi spoznalo, kakšnega kova politik je.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.12.2015 ob 15:15 realist gost

      Saj je logično, da levica pada saj pa samo govorijo imajo pa dve levi roki tako, da naredijo skoraj nič. Pri desnici pa kar se obljubi poskuša tudi narediti samo spremembe niso prijetne, zato tudi so stavke javnega sektorja in posledično potem pridejo nove volitve. Upam pa da ljudje enkrat le poskušajo razumeti da populistični govori Levice ne prinašajo rezultatov. Spremembe so nujne vendar dalj časa se čaka bolj bodo boleče in radikalne. Upam da se bodo ljudje začeli zavedati kaj je realnost. Ker večina še vedno živi v oblakih od populističnih idej. Ljudje vzamite v roke knijgo ODGOVORI NA PRIHODNOST in preberite jo v kompletu pa boste razumeli zakaj levica manipolira.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.12.2015 ob 9:18 gost

      Levica je zlata za rome, migrante, vse vrste tujcev, itd., samo za slovence ne!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.12.2015 ob 12:38 medo gost

      Bilabong........ Pa vsi tisti ka so bili za Janšo predsedniki vlade so še bili in so najhöjši .Celo Cerar ka cepečemo z njim vred na mesti . Raj se ukvarjajo z begunci in ovimi roza oblečenimi .Umrla je država tak pravi pesem

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.12.2015 ob 19:28 gost

      Levica največja prevara v SLOVENIJI samo da opranoglavci tega ne sprevidijo

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.