https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski odvetniki v petek spet z brezplačnimi nasveti

15.12.2015 ob 7:00  

Slovenski odvetniki bodo v petek, 18. decembra,  že tradicionalno nudili svoje nasvete brezplačno vsem, ki so zaradi socialne stiske take pomoči najbolj potrebni, a si prav zaradi stiske ne upajo prestopiti praga odvetniških pisarn.


 

Lani je v pro bono dnevu sodelovala približno tretjina slovenskih odvetnikov. Pro bono dan je sicer razglašen za 19. december, ker pa je letos ta dan na soboto, so se odločili, da ga izvajajo en dan prej.

Odvetniška zbornica Slovenije sicer vse, ki bi si na pro bono dan želeli obiskati odvetnika, vsako leto poziva, naj se izbranemu odvetniku že predhodno najavijo. Le to jim zagotavlja, da bodo tudi prišli na vrsto za nasvet.

Pravna pomoč se bo izvajala predvsem ustno, bodisi v pisarni bodisi po telefonu. Odvetniki ob pro bono dnevu običajno posredujejo prve splošne informacije o problemu oziroma sporu in pojasnjujejo pravne možnosti, ki jih omogočata zakonodaja in sodna praksa.

Po statistiki, ki jo vodijo na zbornici, je leta 2013 na pro bono dan za brezplačen pravni nasvet zaprosilo 2700 ljudi, pri čemer se je največ vprašanj nanašalo na delovno in socialno pravo, sledilo pa je civilno pravo, kar je po oceni zbornice izraz težkega ekonomskega položaja v državi.

Na dovetniški zbornici opozarjajo, da ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, odvetniki lahko pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo.

V pro bono dnevu bo sodelovalo tudi 23 odvetnikov iz Pomurja. Seznam tistih, ki sodelujejo v pro bono dnevu, si oglejte TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.