https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

»Smo kot družba pripravljeni sprejeti drugačnost ali bomo morali na to še čakati pet ali deset let?«

Murska Sobota, 16.12.2015 ob 8:30  

V murskosoboškem MIKK-u je včeraj v sklopu kampanje Čas je ZA potekala razprava pred nedeljskim referendumom o Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Svoje razloge zakaj podpreti novi zakon so podali Miha Kordiš, poslanec ZL, dr. Aleksander Jevšek, SD, župan MO Murska Sobota, mag. Norma Bale, občinska svetnica SD v Gornji Radgoni, direktorica, profesorica in vsestranska ustvarjalka, Tomaž Rous, mag. pol., občinski svetnik IDS, podpredsednik KS Beltinci in socialni podjetnik ter Mateja Ivanov – Moira, pevka in glasbena ustvarjalka.

 

Župan Jevšek je med drugim povedal, da se je v preteklosti velikokrat soočal z družinskim nasiljem in bil priča številnih pretresljivih in žalostnih družinskih zgodb, od staršev, ki so se po ločitvi tako dolgo »pravdali« za skrbništvo, da je otrok medtem že odrasel in pristal na psihiatriji, do deklice, ki je skočila iz nebotičnika, ker jo je oče zlorabljal in številne druge. Nekoč je družina pomenila kraj, kamor si se umaknil pred napetostmi in nudila podporo, danes pa pogosto več to ne velja. Istospolne skupnosti so po njegovem mnenju lahko tako dobre kot tudi slabe. Se je pa spraševal ali smo kot družba pripravljeni sprejeti drugačnost oziroma ali bomo morali nato še čakati pet ali deset let, česa nas je strah ter se dotaknil dejstva, da večina odloča o usodi manjšine, kar ni prav. Sredstva namenjena za referendum, bi lahko porabili za druge namene.

Norma Bale je izpostavila primer uspešnega soočanja s podobno zgodbo, z begunci v Gornji Radgoni. Opaža, da mladi znajo razmišljati s svojo glavo in stvari argumentirati ter da imamo vsi pravico živeti v skupnosti, ki si jo izberemo po srcu in ne spolu.

Miha Kordiš je izpostavil spol kot rak rano naše družbe, se dotaknil teme kaj sploh družina je ter boja proti neokonzervatizmu in drugem.

Moira je med drugim povedala, da je družina tam kjer je ljubezen in izrazila skrb nad nekaterimi običajnimi družinami, kjer se pogosto izvaja nasilje, pa se kot »sosed« nad to ne moreš in ne smeš pritožiti in ukrepati.

Tomaž Rous pa je poudaril, da je sedaj čas za ljubezen in solidarnost. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.12.2015 ob 8:59 Rte gost

      Čas je za PROTI

      33 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.12.2015 ob 9:10 hoblpank gost

      vsi vi istospolni....lejko se hoblate kelko ščejte...samo ne dirajte mi DRUŽINE....zato san PROTI "Ko pade družina, je v teoriji padlo vse".

      26 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.12.2015 ob 9:13 podomače gost

      me pa res zanima, kakšno fakturo bo MiKK izstavil stranki SD za najem prostorov, glede na to da nimajo javno objavljenega cenika?

      23 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.12.2015 ob 9:14 gost

      največkrat zlorabljeni pojmi: Enakopravnost, ljubezen, diskriminacija..... NIhče istospolnim ne jemlje pravice, da se imajo radi! Nihče jim ne jemlje pravice, da imajo otroke! Ženska, ki si otroka želi, naj ga rodi, v kolikor ni zdravstvenih razlogov, da ne more roditi! Da pa se igrate s tradicionalno naravno družino,tudi če ni vedno idealna, to pa ne gre! kdo jamči, da je istospolna zveza trdnejša in boljša od heterogene! Dva leva čevlja pač nista par čevljev!

      26 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.12.2015 ob 9:16 Pedri gost

      Čas je za proti!!

      29 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.12.2015 ob 9:59 ZA gost

      @podomače, vse to plača občina isto kot privatne zabave SD-ja na Kujkli.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.12.2015 ob 10:10 mura gost

      pederi

      16 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.12.2015 ob 10:22 smrkci gost

      Še enkrat pišem da je bog ustvaril žensko in moškega,hudič pa lezbijko in pedra.Peder in lezbijka ta prej posiljevala otroke,kot pa oče ali mati da smo si na jasnem.Kateri peder ali lezbijka si je izmislil ta referendum bi ga jaz zakuril na grmadi.Sedaj,ko bo prišla vojna bi jaz postavil vse pedre in lezbijke v prvo bojno linijo in vse tiste,ki jih z velikim veseljem podpirajo,in to brez orožja.

      23 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.12.2015 ob 10:22 Balubalu gost

      ZA ali PROTI? Absolutno sem PROTI! Zakaj? Bog je ustvaril moža in ženo, katera lahko edina po naravni poti spočneta otroka. Osebno nimam nič proti istospolnim parom, ampak otroke pa le pustite pri miru!!!!!!!!!!!!!

      24 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.12.2015 ob 10:31 gost

      ROUS pa MOIRA tudi vaj so napravili peder pa lezbijka ?Očitno v idva sta največja naprednjakoviča v okolici , zato pa znamo , kako vzgajate otroke . Otroci niso nekaj , očem vidva očitno nimata pojma !

      20 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.12.2015 ob 10:32 Fidlboy gost

      Pedri pa lezbače spizdite že nekam, zakaj se tak izpostavljate pa nas posiljujete z vašimi bolanimi idejami. Nikoli vas ne bom mogel razumeti. Pa res hočete otrokom uničiti otroštvo? Dajte že odprite oči, ne vidite kaj se dogaja učencem že v osnovnih in srednjih šolah, kako eni ponižujejo druge se iživljajo na razne načine, zdaj pa še vi serjete z tem da pedri pa lezbače naj majo otroke. Se sploh zavedate, kako ponižanje in diskriminacijo bodo doživljali otroci istospolne zveze v šolah. Ste sploh pomislili na to? žalostno je, da se z tako problematiko sploh moramo ukvarjati. Združena levica pere možgane mladini. Spominjate me malo na islamsko državo, ki prav tako pere možgane mulcem in jim obljubla raj, če se bodo razstrelili. Vedno večja povezava je med islamsko državo in združeno levico oboji imajo zelo zelo bolne ideje. Pa nisem pristaš nobene stranke, še najbolj od politikov cenim Ljudmilo Novak, zame edini normalni politik. držin bo vedno ostala mati-oče-otroci pa če vam paše ali ne. Ne uničujte otrokom prihodnosti. Vi pa, če se greste pederstvo in lesbištvo, obdržite to zase in ne posiljujte nas več z vašim sranjem, ker potem dobim še večji odpor do vas. Za konec še enkrat- ne uničite otrokom življenja z dvem atekoma pa dvema mamama.

      33 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.12.2015 ob 10:42 Balubalu gost

      Pa še nekaj... Po raziskavah je le kak procent takih, ki so gensko usmerjeni v istospolnost, vse ostalo je pa posledica vzgoje ali pa modna muha.

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.12.2015 ob 10:43 Begunec31 gost

      Čas je ZA. Zakon bo potrjen. Čas je bil, da kot prvi narod iz srednje Evrope in prvi iz skupine tistih, ki so bili del komunističnega bloka, priznamo pravice tej manjšini. Istospolne družine živijo med nami - tudi v Murski Soboti in Prekmurju. Skoraj vse so lezbične, živijo v skupnem gospodinjstvu, vzgajajo otroke,... Dajmo jim pravice, ki jim pripadajo, takšne kot jih imamo heteroseksualne oz. tradicionalne družine. Posvojitev v te družine je omogočena že sedaj, nič se ne bo spremenilo, pridobili bodo le socialno varnost - tukaj se gre zares za otroke in pravice njihovih staršev. Ali vam bo bog kdaj odpustil, da nočete priznati sočloveku enake pravice? To je zdaj vprašnje.

      13 31 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2015 ob 11:58 ms gost

        Begunec31...... Če si tij ali štoj od tvojih za roza barvo drži za sebe na posiljujte in ne vsiljujte nam nekaj kar je za vas normalno je za nas ne sprjemljivo .Sral si za volo kako beguncom pomagati zdaj sereš pa tü.Nišče nikoga ne drega za to svoje mišlenje držite za sebe .Kak pa te to ka tij maš očeta in mater ?Aha mogoče boš pravo ka te ni bilo homoseksualcev ?PROTI ,PROTI in še enkrat PROTI

        17 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2015 ob 12:07 gost

        Tito se v grobi obrača..za časa njega ne bi takše bedarije uveljavljali..on je biu prauti pedron..današnja levica pa ne ven po čigavij tirnicaj pela..

        18 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2015 ob 15:54 gost

        ms: Prav to sem ti razložil v mojem pisanju. Nikakor ti ne vsisljujem, ti pa probam obrazložiti mojo stališče, ker se mi zdi, da si PROTI ker te je strah. Predvsem pa te prosim, da ne kričiš proti, proti, proti,... ampak da postaneš in še enkrat premisliš proti komu si sploh - razmislek. To, če je tebe strah homoseksualce, gayev, lezbik...še ne pomeni, da teh ljudi ni. Tukaj so. Verjetno je kakšen tvoj prijatelj ali prijateljica, ali pa od tvojih otrok - še bolj verjetno - vendar si zaradi grobih napadov, kot jih med drugim izvajaš tudi ti (brez ene argumentacije) zapirajo vase, prekrivajo, potlačujejo,... Zato smo sprejeli zakon, ki tem ljudem daje enake pravice. In za to se gre. Homoseksualci bodo med nami živeli, če boš ti streljal, kričal, pljuval, in ne vam kaj še vse... pač to je del civilizacije. Prej boš to sprejel, manj bo nekdo zarati tebe v stiski, manj se bo sekiral, lepše življenje bo imel.... Mislim, da si ti zadnja oseba na svetu, ki lahko neki osebi govoriš, da se naj ne izraža po lastni volji. To je v tvoji osebnosti, morali in etiki. Torej tako kot sočloveku ne priznaš enakih pravic, mu ne priznavaš lastne volje po izražanju. Ne vem v čem imaš problem?

        6 9 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.12.2015 ob 11:25 gost

      Podporniki zakona o katerem se bo v nedeljo glasovalo preberite si preberite pričevanje z imenom in priimkom, da res ni vse OK kot trdite. Pri tem pričevanju se je oseba javno pokazala in spregovorila, ne neki anonimneži. https://iskreni.net/druzba/druzina-v-druzbi/166225-hci-lezbicnih-mam-vedno-sem-hrepenela-po-ocetu.html SD se "kiti" z nekim kvazi zakonom, ki bo samo razdelil Slovenijo. Da bi imel po dobrem letu sodelovanja v vladi RS kaj pokazati bi človek pričakoval. Ne da se Slovencem prodajaj megla. Kaj je SD in SMC naredila za Prekmurje in Pomurje? Nič nič, nič, samo obljube. Pa bodo spet ovce še in volile ta "prave". Odpiranje novih delovnih mest, vzpodbude za mlade, hitrejši razvoj podjetništva,... in še bi lahko našteval so bile obljube g. veterinara in kaj imamo do sedaj??? En zakon, ki bi rad uničil družino čisto nič drugega in za nekaj časa sprl Slovence, ter jih odvrnil od obljub in terjanje od vlade da da kaj od sebe. Žalostno, žalostno

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.12.2015 ob 11:38 ministrant gost

      DESNJAKI, cerkvenjaki - ozrite se na besede papeža: KDO SEM JAZ, DA BI ODLOČAL O RAZMIŠLANJU IN PRAVICAH DRUGIH !

      7 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      16.12.2015 ob 11:38 gost - teta estera gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      16.12.2015 ob 11:41 teta estera gost

      Ni ne Juda ne Grka, ni ne sužnja ne svobodnjaka, ni ne moškega ne ženske: kajti vsi ste eden v Kristusu Jezusu. (Pismo Galačanom 3, 28)

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      16.12.2015 ob 11:47 karel gost

      če bi BOG moral odpuščati bi že sedaj imel v sloveniji 1.000.000 takih (katoliška vera), ki so naredili in prekršili vse tisto, kar je po veroizpovedi nekje zaznamovano. In v kaj še ti cerkvenjaki verjamejo? V samo hudodelstvo, namesto, da bi pričakali Jezusovo rojstvo, solijo pamet svobodnomislečim, konji jedni.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      16.12.2015 ob 11:53 teta estera gost

      Karel, mogoče si me narobe razumel. Če jaz tebe prav razumem, se midva strinjava.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      16.12.2015 ob 11:53 pamet gost

      tü se sploj nejde za otroke, dajte se to dopovedate!

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      16.12.2015 ob 12:02 gost

      mater kaj mate pedrov v prekmurji...)))

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      16.12.2015 ob 12:03 mujo gost

      gostu smrkci, peder po tvojem bi moral biti Primc, on je idejni vodja referenduma, ti pa po tvoji izpovedi zagovarjaš prav tega, veš otroke naredita moški in ženska, da jih potem lahko duhovniki - pedofili izrabljajo, skregano z cerkveno logiko

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      16.12.2015 ob 12:08 karel gost

      gostu tetaestera, vsaj dva sva, ki razumno premišljujeva (jih je več), samo na žalost se cerkvenjaki ne ukvarjajo z vero, ampak hudodelstvom (poglejte zgodovino, KDO JE GOREL NA GRMADAH, KDO JE BIL MUČEN NIČ KRIV, kdo je to počenjal?

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      16.12.2015 ob 12:16 ministrant gost

      Poglejte delo desničarjev s pomočjo cerkve. Pred rojstvom odrešenika nam vsilijo referendum, da nas skregajo z samorazmišljanjem. Sem katolik, nisem vsak dan pri maši kot te "kavke", verujem pa v božjekraljevstvo, ne v cerkvene budalaštine, kot je nekdo omenil, sram me je stati v cerkvi poleg taki cerkvenih lumpov, molite za svoje spreobrnenje

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      16.12.2015 ob 12:30 sandi gost

      gostu ob12:11, ti maš samo ta dokaz, ne govori samo Slovencem, kaj slovenci predstavljamo v svetu pa poglej druge dejavnike (korupcija in s tem vse povezano, po tvojem pa v Sloveniji živi res najboljši katoliški narod na svetu, pa tudi krade se veliko v cerkvenih krogih, pa škofje nam dobivajo nagradna preseljevanja s strani papeža itd.. Asi ti zalutao v ta problem, ali si ga spregledal, to bi dal v javnost - BETNAVA:

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      16.12.2015 ob 13:06 pendrek gost

      Hahahaha, to so vsi pedri pa lezbače? :D

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      16.12.2015 ob 13:31 mi gost

      Ne razmin kdaj se je enim zmešalo v glavaj ?Rodili so se normalnim staršem v zakonu oče mati sestre in bratje bili lepo vzgojeni hodili k maši bili krščeni pri prvem obhajilu in birmi .Zdaj pa ko so njim oprali možgane pa so pozabili iz kakšnij družin prihajajo

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      16.12.2015 ob 13:42 xyz gost

      Pa daj, naj mi resno nikak razloži, zakoj za? Pa man občutekka živin v imaginarnon sveti. Pa ne dovolim ka se tou dogaja. Pamet in še enkrat premislite! PROTI!!!!!!!!!

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      16.12.2015 ob 14:08 Referendum gost

      Tisti, ki ste v dilemi, kaj drži in kaj ne, si prosim vzemite par minut in preberite do konca ta odstavek. V njem nisem zapisal niti ENE laži. Zakon istospolnim parom določenih pravic (tu ne govorim o pravicah, ki bi bile kakor koli povezane z otroci), ki so vsem ostalim samoumevne, ne daje! V več kot 70 zakonih je protiustavna diskriminacija, zaradi katere bi bila Slovenija obsojena pred Evropskim sodiščem za človekove pravice! Istospolni par lahko že sedaj posvoji otroka in v resnici sploh ne gre zato. Zakaj? Najprej ga posvoji posameznik (ki je istospolno usmerjen), partnerjevega otroka pa lahko v Sloveniji že sedaj posvoji njegov istospolni partner. Torej tudi tretjega otroka lahko posvoji istospolni par, a zaporedno, ne hkrati. In v slabšem položaju so, ker ima posameznik manj možnosti kot par. Otroci pa so zato brez pravic do preživnine in vse druge pomanjkljivosti ... Zakon je zato v resnici pomemben zato, ker odpravlja več kot 70 diskriminatornih situacij, na področju posvajanja otrok pa je sprememba majhna: ta, ki sem jo opisal. Nepomembna pa zato, ker v Sloveniji tako ali tako ne prideš na vrsto za posvojitev. V resnici gre za predsodke. Ker je nekomu nekaj gnusno, tega ne sme početi nihče, tudi ne tisti, ki mu to ni gnusno, čeprav s tem ne škodi nikomur. In tu se lepo pokaže, da jim je figo mar za otroke. Če bi jim bilo mar za otroke, bi otrokom, ki že živijo v istospolnih družinah (in dejanskih istospolnih družin ne more preprečiti noben zakon), privoščili iste pravice do preživnine, zdravstvenega zavarovanja in starševstvega varstva s strani obeh staršev, ne le enega. Vidite, zato ne gre v resnici za otroke. otrokom, ki so že v istospolnih družinah, ta zakon v resnici prinese veliko dobrega. Posvojitev tretjih otrok v istospolne družine praktično ne bo. Hkrati pa odpravlja 70 diskriminatornih zakonov, zaradi katerih so otroci in istospolni starši danes v slabšem položaju! Preko zanikanja osnovnih pravic jim v resnici odrekate živeti tako, kot želijo, še več, škodite tudi otrokom, ki živijo v teh družinah. Pojdite v nedeljo na referendum. Zanimivo je, kako zgleda zemljevid Evrope, kje je za pravice istospolnih poskrbljeno brez množične diskriminacije, in kje temu še ni tako. Še enkrat ta meja DOSLEDNO poteka med zahodom in skandinavskimi državami, ter vzhodom, Balkanom in naprej Rusijo. V nedeljo bomo volivci postavili Slovenijo tja, kamor spada. Toda ... kam spada?

      13 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      16.12.2015 ob 15:07 škounik gost

      točno, samo za pravice otrok se gre, kaj bodo pridigali duhovniki v nedeljo, a so proti temu, tem pa, ka so odili k spovedi pred prazniki pa tou nikaj ne vela, imajo 1250 grehov, pa se ešče k obhajili du se spravlali kao brezgrešni, uj nesnage edne

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      16.12.2015 ob 15:35 M gost

      Samo boga mi ne mešajte zraven in mi ga ne vsiljujte. Jaz vam ne vsiljujem ničesar, tako tudi vi ne bi smeli vsiljevati svojih prepričanj v svobodno odločanje vsakega posameznika ali ga ob tem omejevati. Sem straight, imam ženo, otroka, mi pa niti slučajno ne pade na pamet, da bi omejeval koga. ČAS JE ZA!!!

      12 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      16.12.2015 ob 15:59 gost

      Čas je za PROTI.

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      16.12.2015 ob 16:09 gost R gost

      Toliko primitivnih,neargumentiranih,bedastih itd besed,kot ste jih zapisali nasprotniki zakona redko kje slišiš, ali prebereš. Pa vseh niti ne moreš brati, ker je škoda časa za take bedarije. Človek ne more verjeti, da v današnjem času živinjo taki med nami. Drugo ne moreš rečti, kot sram vas bodi. Sicer pa ne sekirajte se, ta zakon bo slej ko prej sprejet, ker bo tako odloćila napredna Evropa. Kje se boste pa takrat skrili?

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      16.12.2015 ob 16:39 PROTI gost

      Seveda PROTI kak te tau zgledne ka maš dva moškiva za starša pa te nešče pita za mamo? ka boš pa te pravo? Štrk me prineso.

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      16.12.2015 ob 16:40 gost

      dragi pedri in lejzbike, imejte otroke, vendar sami si jih naredite!!!

      22 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      16.12.2015 ob 17:51 stojko gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      16.12.2015 ob 18:03 stojko gost

      dobro jutro Mi smo se družili z drugačnimi še ko smo bili v jugi.Vendar takrat so jih preganjali zaničevali vsi ki so bili na oblasti tudi policisti Vidi demokracija tisti ki so preganjali sedaj sprememba??? visi so za prej jih je bilo sram kaj so pa so sedaj naplavili super primite se za roke samo naše otroke pustite ker drugače bomo še enkrat plebiscit samo takrat za vas ni prostora

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      16.12.2015 ob 18:48 LEGENDA gost

      ve pa ka ste normalni.pa znate vsi kakši je zakon narave! pa naj se štemplajo tak dugo ka do meli deco,pa kama tau pela ?

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      16.12.2015 ob 18:48 - riba gost

      stojko, ka si pa tij vzel?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      16.12.2015 ob 19:12 mojca gost

      Zakoj vse to Janša te lidij gor hujska ha se pijtam ges....Da ste tako naperjeni proti vsemu temu he se pitam ges.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2015 ob 20:07 gost

        včera je bia ri meni duma, pa me nagučaval..ete Janša, pa mi pravo ;Mojca, to mi deli...))

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      16.12.2015 ob 20:09 škounik gost

      gostu15:16, znan, ka si velki pristaš cerkvi, istina te bolij, pridi k maši pa eno zospejvlemo, drugače misleče pa pusti pri miru, so mogoče boljši od tebe cer.... gnide.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      16.12.2015 ob 20:19 gost12 gost

      Prekmurci, s takimi komentari ponovno dokazujete kakšen narod ste (večina)... Sram vas je lahko.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      16.12.2015 ob 20:56 prek prekmurec gost

      Ne gre za cerkev, desno, levo...gre za zdravo pamet. Narava je pokazala kako naj svet zgleda, imamo moške pa ženske, pa sad njune zveze, to je otroke. Vedno, ko je človek poskušal izzivati naravne zakone je človeštvo potegnilo kratko. Ne moti me, da istospolniki želijo biti skupaj, naj imajo vse pravice, naj pa ne izzivajo s posvajanjem otrok. Otroci niso pravica, ne igrača, ne nekaj kar lahko z zakonomo dobiš, posvojiš. Otroci so dar! Njihove pravice so nad pravicami istospolnikov. Smešno pa je, kako eni vzganjajo politiko s tem, navzven govorijo ZA, intimno pa v sebi vedo, da je to neumnost.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.12.2015 ob 9:42 gost

        Sploh ni res. Tipična zasljepljenost. Narava je vsepovsod naredila homoseksualnost in še veliko drugih zadev. Preko 50 živalskih vrst je istospolnih... ne govori na pamet, za knjige se spravi... predvsem pa v svet spoznavat ljudi okrog sebe, ki niso vsi takšni kot jih predstavlja cerkev in kot si jih vajen...

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      16.12.2015 ob 20:58 ms gost

      -(15:54 ) Čüješ malo pazi ka pijšeš glede mojih otrok .Pazi ka ne boš nekomi talal ka so mi deca homiči .Opozarjan te ne mejšaj se v mene ,ker se ne bi mogel ge z menov soočiti .Niti deca niti prijatelji in prijateljice so nej zmejšani kak homiči.Tij meni ne boš palamudo ka mo jes krijčal in ka nemo krijčal .Za to pa ti še enkrat odgovorim PROTI ,PROTI in še enkrat PROTI ..Mej na umo da se ne bojim tebe niti teh tvojih ker jih za mene ni .

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2015 ob 23:58 Begunec31 gost

        ms: Kaj pa če so? Se jih boš odpovedo? Boš nasilen do njih? mogoče že si... To je tipičen odziv prestrašenega in zgubljenega človeka. Nej si vrejden, ka bi te što oča klical, kateri koli otrok.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      16.12.2015 ob 22:18 gost

      https://youtu.be/fVhOJeXQWCA?t=124 videoposnetek vse pove.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      17.12.2015 ob 1:40 mama in ata gost

      Levaki, če se res imate za levake, z vami je nekaj hudo narobe! Kaj se delate neumne, ali ste res zabiti? Sami sebi greste v nasprotje. Velika večina vas povzdiguje stare čase, ko je bil socializem in Tito. Ste mogoče izgubili spomni, mislim pa, da ste še premladi, da bi vedeli, da je partija in UDBA na čelu s Titom, istospolne hudo preganjala. Potem druga vaša norost spoštovani levaki. Na veliko hvalite Ruse in na vse pretege žalite in ponižujete zahod in Ameriko. V Rusiji so z zakonom prepovedali istospolnim, da bi sploh kje v javnosti kaj pisnili. In prav je tako! Tudi migrante iz Bližnjega vzhoda zagovarjate. Pojdite tja in tam povejte, da ste za istospolne. Bodo vas takoj skrajšali za glavo. Muslimani veliko več dajo na tradicionalno družino, kot pa mi v Evropi. In prav je tako! Upam, da vam, kdaj Rusi in Muslimani malo razložijo okrog spolov in družine! Dajte se že enkrat zresnit in spoštujte zakone narave. Drugače vas bo narava sama izbrisala.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.12.2015 ob 9:38 Begunec31 gost

        Gost- mama in ata: Torej ti kot "desnak" :) Ne vem zakaj bi z ljudmi, ki želijo nekumu dati svobodo v življenju bilo kaj narobe? To veste samo vi, tako zvani desničarji, ki se komunizma, Rusije in muslimanske vere oprimete, ko vam pride prav. Drugače pa bi vse muslimane izgnali in zaklali (ker nimajo naravne vere), vse ruse in komuniste pa postrelili. Kako patetično....kako patetično. V nedeljo bo zmagal predvsem razum. Zmagala bo razgledanost, zmagalo bo razsvetljenska ideja, napredek, zmagali bodo tisti, ki so kdaj potovali po svetu in pogledali iz zaplankane Slovenije onstran,....ki poznajo druge kulture, spoštujejo drugačnost....

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      17.12.2015 ob 8:23 gost4 gost

      Absolutno proti!

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. gost
      17.12.2015 ob 10:04 proti gost

      Begunec31 ^### Tij malo pre več nekomi talaš nekše otroke "ka pa ,če so pa take brez vezne .Pazi ka te res ne bo kateri od tü gor prijavo pod ne primerno vsebino .Če si tij in tvoja deca roza barve ne posiljuj tega drugim .Že si dosaden .

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.12.2015 ob 10:31 Begunec31 gost

        Dragi moj "gost - proti": Če je kaj za prijaviti "tu gor", je to sovražni govor s strani tistih, ki ne spoštujejo sočloveka. To kar si eni dovolite pisati o ljudeh, ki so istospolno usmerjeni, je skrb vzbujajoče in predvsem žalostno. Še enkrat premislite, kdo vam daje pravico, da drugim kratite človekove pravice (pa ne mi uletavat z posvojitvami, ker se le te dogajajo že zdaj). V nedeljo odločamo o delu zakona, ki ne govori o posvojitvah, ne o izobraževanju... dajte si prebrat zadeve in ne poslušat Primca ko ovce.

        3 10 Prijavi neprimerno vsebino
    49. gost
      17.12.2015 ob 10:57 lauraas gost

      Nikoli, drugačnost enostavno ne gre skupaj.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    50. gost
      17.12.2015 ob 11:09 vijolica gost

      G Jevšek vaš komentari pretepi v družini ja tudi to se dogaja,komentare ste imeli tudi za bul mastife in kaj je tam??????do pretepa pride ko direktor ima tajnico tako da vaše mnenje me ne prepriča

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    51. gost
      17.12.2015 ob 12:35 gost

      Tau je poklicna deformacija, ka direktore v policije preganjajo svoje žene. Aktualni je v ton prave majster

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    52. gost
      17.12.2015 ob 12:52 gams gost

      Begunec31 Iz kakšne družine si in v kakšni družini si gor rasel ?Istospolni ? Prepričani sam ka z očetom in materjo bratom ali sestro . Kaj pa te je sedaj obrnilo pa ne vem narava 1000 % nej .Pa da še omenim tvoje podpiranje beguncov koliko si jih vzel pod streho ?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    53. gost
      17.12.2015 ob 13:36 pamet gost

      najhujše pa je to, da se pri vseh reklamah, ki so proti zakonu izkorišča otroke. ŽALOSTNO!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    54. gost
      17.12.2015 ob 15:21 gost

      kje ste vidli da dva psa imata mladiče te ga v naravi ni

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    55. gost
      17.12.2015 ob 15:35 metka gost

      Do tega nebi prišlo če nebi Janša in Kučan to vse gor hujskala lidij.Ponujata jim mesne nareske in rijo mare konzerve če do lidje za to..... Če potprejo pedre in lezbače....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    56. gost
      17.12.2015 ob 16:48 gost

      Begunec 31 vsem nam ki bomo glasovali PROTI lahko nam ga POPUŠIŠ

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    57. gost
      17.12.2015 ob 17:25 LFL gost

      Ko bo mati narava omogočila da lahko dva pedra naredita OTROKA isto velja za dve lezbijki te ne bom PROTI . Zdaj bom pa glasoval PROTI. J az bom z svojimi vnuki hodil v kopališče,na sprehode na tekmo na otroško igrišče itd....vsi tisti ki imate SINOVE in boste glasovali ZA pa boste lahko z ZETOM šli do prvega buffeta in se ga nacukate. I sto je tiste ki imate HČERKE .VAŠ KRVNI rod NASVIDENJE. Srečaš prijatelja pa ga vprašašš če že ima kaj vnukov pa ti odgovori da ne ker je sin domov pripeljal ZETA. Lepo vas prosim,izgleda da so na LEVICI vsi FUKNJENI vsak dan bolj . ZL SMC ..... sami TOPLOVODARJI

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    58. gost
      17.12.2015 ob 18:59 stojko gost

      Kaj je to drugačni je to bolezen potem na zdravljenje,ali jim pa odstopite otroke pa pride do pedofelije,in to jevšek sigurno pozna tako v cerkvi kot v šolah samo v javnosti je cerkev in vašo mnenje ali nastopi so ???okvarjaj se z oltajmeri streljajte ob polnoči za rojsne dneve in pusti otrokom svojo živlenje

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    59. gost
      17.12.2015 ob 23:10 mama in ata gost

      Spoštovani Begunec31. Ko sem ti nastavil ogledalo si takoj začel podtikati in nakladati. Iz tvojega pisanja se vidi, da si poln nasilja, ki ga hočeš podtakniti drugim. Nisem desnak. Spoštujem stare komuniste, ki so bili zelo nastrojeni do istospolnih. So že vedeli zakaj, ker se pač tako človeški rod ne more razmnoževati. Tudi Ruse in gospoda Putina zalo spoštujem, ker je končno tisti, ki je začel delati red v Siriji in je Turkom pred vsem svetom povedal, kaj jih gre. Tak, da ne podtikaj nekaj brez veze. Tudi muslimane spoštujem, ker jih veliko poznam in vem, da so dobri in pošteni ljudje. Pri njih je družina najpomembnejša stvar na svetu. Tu s(m)o Evropejci še daleč od zadaj. Bom pa VEDNO zelo PROTI vsemu, kar ni naravno in je obrnjeno v izumrtje ljudstva. Zato tudi na referendumu PROTI !!!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    60. gost
      18.12.2015 ob 10:57 krt gost

      Ha,ha Begunec31 je "tud not pado " ho,ho haaaaaaaaaaaaaaa puši karoviči

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.