https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: »Janezov« 14. pohod med Dobrovnikom in Bratonci

12.01.2016 ob 7:00  

V nedeljo sta turistični društvi iz Dobrovnika in Bratoncev ter Zavod za turizem Dobrovnik že 14. leto zapored organizirali Janezov pohod med Dobrovnikom in Bratonci.

 

Gre za tradicionalen pohod, katerega glavni pobudnik je bil pred leti Bratončan Janez Špilak, ki sicer živi v Dobrovniku. V zadnjih letih pohod poteka izmenično iz Bratoncev v Dobrovnik in obratno.

 

Pohodnike je na 13 kilometrov dolgo pot z nagovorom pospremil župan občine Dobrovnik Marjana Kardinarja pred kulturnim domom v Dobrovniku. Od tam so se pohodniki podali skozi Dobrovnik do Renkovcev, kjer jih je v vaško-gasilskem domu čakalo okrepčilo. Pogostili so jih člani KUD Anton Martin Slomšek Renkovci in člani drugih društev.

Pohodniki so nato pot nadaljevali do zaselka Hraščice, kjer so si spotoma ogledali kapelico Blaženega Martina Slomška, nato pa pot nadaljevali skozi Gančane do vaško gasilskega doma Bratoncih, kjer so v dobri družbi 14. Janezov pohod tudi zaključili.

Foto: László  Ligeti

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.