https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru so se srečali koledniki murskosoboške škofije

12.01.2016 ob 13:01  

Ob koncu trikraljevske akcije so se koledniki murskosoboške škofije, v soboto, 9. januarja 2016, zbrali v župnijski cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru pri sv. maši, ki jo je vodil škof msgr. dr. Peter Štumpf ob somaševanju duhovnikov.


Zbrane je pozdravil ljutomerski župnik in dekan Andrej Zrim, uvodne besede kolednikom pa je namenil voditelj Pastoralne službe dr. Franc Zorec. Pri sv. daritvi so z branjem in pesmijo sodelovali koledniki ljutomerske župnije.

Srečanje se je po sv. maši nadaljevalo s predstavitvijo skupin kolednikov iz posameznih župnij. Predstavitev je vodil domači kaplan g. Zoran Car. V nadaljevanju pa sta laiška misijonarja Mari in Tomaž Porenta predstavila svoje misijonsko poslanstvo pri misijonarju Stanku Rozmanu v Malaviju.

V času, ko govorimo o novi evangelizaciji in se sprašujemo o smislu misijonskega delovanja, lahko kolednike imenujemo nove evangelizatorje. Prek najmlajših misijonarjev veselo oznanilo ponovno prihaja v domove naših mest in vasi. To so pričevali koledniki, ki so se zbrali na tem srečanju in vsi drugi, ki so po župnijah oznanjali novorojenega Odrešenika in ob tem zbirali darove za misijone.

Vir: www.skofija-sobota.si

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.