https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pomurski srednješolci reševali konkretne izzive pomurskih podjetij

Murska Sobota, 18.01.2016 ob 11:05  

V petek je v Moravskih Toplicah potekal zaključni dogodek Pomurskega tehnološkega parka v sklopu programa Izzivi za mlade. 

 

Kar 42 dijakov in osem mentorjev iz treh pomurskih srednjih šol, ki so sodelovali v projektu, je predstavilo 11 predlogov rešitev šestih podjetniških izzivov. Sodelovale so Ekonomska šola Murska Sobota, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer in Dvojezična srednja šola Lendava. Reševali pa so konkretne izzive pomurskih podjetij, ki so jim jih že oktobra predstavili in zadali Terme 3000 Moravske Toplice, Regionalni sklad dela za Pomurje, LTO Prlekija Ljutomer, KMG Panorganic, Zdravilišče Radenci in Terme Lendava.

Ekipe omenjenih šol so se lotile optimizacije komunikacije v KMG Panorganic, koncept dogodka, ki bo združil adute Prlekije, oživitev maturantskih plesov na destinaciji Zdravilišča Radenci, orientacijskega zemljevida Term Lendava, skupne animacije v Termah 3000 za ciljno populacijo seniorjev in pospeševanja prodaje unikatnih ženskih oblačil Puppa fashion.

Ob koncu dogodka so razglasili najbošlje izzive. Komisijo je najbolj prepričala  ekipa Ekonomske šole Murska Sobota, ki je reševala izziv oživitve maturantskih plesov na destinaciji Zdravilišča Radenci, kot drugo je komisija ocenila prav tako ekipo Ekonomske šole Murska Sobota, ki je reševala izziv skupne animacije v Termah 3000 za ciljno populacijo seniorjev in kot tretjo Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer z rešitvijo izziva pospeševanja prodaje unikatnih ženskih oblačil Puppa fashion. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2016 ob 12:37 smrkci gost

      Vsa pomurska in ostala podjetja mlade nategujejo,kako se naj šolajo za poklice,ki jih imajo v podjetjih,ko pa končajo šolanje jih pa nočejo zaposliti.Isto delajo z drugimi delavci,ki so iskalci zaposlitve,nekateri opravijo razgovore nekateri pa testiranja in,ko vse to končajo jih sploh ne vzamejo na delo.Vsa podjetje in s.p so za mene eni veliki lažljivci in hinavci največji pa kradljivci.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2016 ob 8:08 vetsni_opazovalec gost

        Smrkci/smrkec-kje pa si ti samozaposlen, da te noben ne more nategovati? Samo kritiziranje ne vodi nikamor in je tipično "slovensko". Išči v ljudeh/podjetjih tudi dobro....pa ti bo dan lepši...za vse ostalo je pa tujina, če so ti tam podjetja in življenje lepši, neizkoriščevalski in podobno!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2016 ob 15:24 s.p. gost

      mogoče jih pa nočejo zaposliti, ker so nesposobni, ker samo čakajo, da jim nekaj pade v naročje. Naj si sami odprejo s.p. in bodo potem videli kaj je služit denar na trgu.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.01.2016 ob 15:41 Yarmolenko gost

      Kdo je lepa blondinka v črnem?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.01.2016 ob 17:39 hehehe gost

      Yarmolenko idi ti rajsi okulisti ka nebos već noroste piso

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.01.2016 ob 20:43 šef gost

      gostu s. p. :rejsan si bikec, šteri privatnik je pa te kakši specialist, od države skasejra, te pa čaka, ka je mi dobri delavci napravijo, ka nuca - pol se jih sploj ne spozna na posel, samo delijo pa množijo, da nega te pa prosijo pomoč, da ti nega te pa stečaj, delavce pa v p. m. . firme pa podedujejo od pradedekov, povej mi enoga šefa, ka se razmi v svoj posel, kak trbej.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.01.2016 ob 20:55 tikvaš gost

      s. p. ,či ne vejš na trgi delati, pa si privatnik, te si tak, kak je že nekdo omenjal - spet eden od nesposobnih šefov

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.01.2016 ob 13:02 smrkci gost

      Gosta-vstani opazovalec in s.p- Vem da vaj resnica boli,ker laž ne boli.Jaz nisem podedoval podjetja ali s.p.Vidva nista prišla z žulji do podjetja in s.p,vama in vama podobnim je bilo dano,če bi jaz delal pri vama bi vama pokazal kaj so kozje molitve.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.01.2016 ob 14:48 žagar gost

      vestni opazovalec in s. p. - vidva sta verjetno umetnika Pomurja, dedeki so vama prepustili firme, itak ta za pol leta v stečaju. V tujino nas tiraš, vestni ipazovalec, zakuj ne preskrbiš dela poštenim ljudem, itak bi ti delali za drobiž, ka bi si tij basau pare, samo nimaš niti sposobnosti zaposliti ljudi, na žalost nisi edini. Edino či bi ti država z 7000 EUR plačevala 6 mesecev delavca, te ga pa itak fukneš.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.01.2016 ob 23:13 espe gost

      Lahko se je iti podjetnika, ko od občine dobiš skoraj zastonj parcelo, ki sploh ni primerna za to dejavnost. Razne subvencije in ostale ugodnosti. Potem pa nategovanje ljudi z domačimi naravnimi proizvodi. Cena je pa v nebo vpijoča. Italijanski izdelek dobim veliko ceneje. In tudi ni nič slabši. Oglaševati, da je nekaj domačega boljše je norost, ki jo zgrabijo samo neuki ljudje. Ko pri nas za določene stvari še vedeli nismo, so jih drugje že masovno proizvajali in tudi bistveno višje standarde kakovosti so imeli, kot so bili pri nas. Nam je EU prinesla visoke standarde kakovosti. Zato se samo smejem, ko nekdo vpije, da je njegov izdelek boljši, ker je slovenski. Malo morgen!!! Če so zbrani cvet pomurskega gospodarstva, potem se nam res slabo piše.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.