https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Šolska rokometna ekipa OŠ Bakovci v boj za naslov državnih prvakov

Bakovci, 22.01.2016 ob 13:00  

Rokometna ekipa OŠ Bakovci se te dni aktivno pripravlja na četrtfinale državnega prvenstva v rokometu, ki bo potekalo naslednji teden v Gorišnici.

Rokometni klub Pomurja je v sodelovanju s Športno zvezo in OŠ III Murska Sobota v novembru organiziral tekmovanje v rokometu za starejše dečke, tj. učence 8. in 9. razreda. Prijavljene so bile štiri ekipe, in sicer ekipa OŠ II Murska Sobota, ekipa OŠ III Murska Sobota, ekipa OŠ Bakovci in OŠ Bogojina. Prvo mesto je osvojila OŠ Bakovci.

Šolska ekipa se je nato šestega januarja udeležila področnega tekmovanja v rokometu za starejše dečke, ki je potekalo na OŠ III Murska Sobota. Na finalni tekmi so prepričljivo premagali ekipo OŠ Črenšovci z rezultatom 16 : 9. Najboljši strelec področnega tekmovanja je bil Rok Kovačič. Igrali so še Uroš Perkič, Blaž Vereš, Luka Lukač, Žan Smodiš, Danijel Gomboši, Žan Perkič, Marsel Kranjec, Benjamin Kerman in Žiga Smodiš. Ekipo pripravlja in vodi učitelj Anton Buzeti. S tekmo so si zagotovili vstopnico na četrtfinale državnega prvenstva.

Na četrtfinalu državnega prvenstva, ki bo potekalo 28. januarja v Gorišnici, bosta v skupini A nastopila zmagovalca mariborskega in pomurskega območja ter nosilec drugega mesta koroške in podravske regije.

Športni pedagog na bakovski osnovni šoli Silvo Pugelj pravi, da v tej generaciji s kolegi zaznavajo perspektivo. Generacija po njegovem mnenju kaže dobre sposobnosti na več področjih: »Gre za vsesplošne športnike, ki na različnih področjih dosegajo dobre rezultate.«

 

Kako je z gibanjem pri osnovnošolcih?

Ta generacija sicer kaže večje sposobnosti, medtem ko ostalim ne kaže kaj dobro. Temu pritrjujejo tudi podatki OECD iz leta 2013, iz katerih je razvidno, da so slovenski otroci v starosti med 5. in 17. letom starosti v povprečju debelejši od ameriških. To dejstvo ne čudi športnega pedagoga Silva Puglja, saj v šolstvu čedalje pogosteje opažajo nezainteresiranost učencev, ki nimajo več veselja do športa. Večina se jih po njegovih besedah zadovolji s trenutno situacijo – naslpošno je vse manj športno aktivnih ljudi. Ključnen problem je po njegovem mnenju v tem, da mladi več nimajo želje vlagati v fizični napor, saj so polno zaposleni z vsemi drugimi stvarmi – od socialnih omrežij naprej. Delujejo po načelu, da za čim manj vloženega truda dosežejo čim več, to pa ne gre, pri športu je potreben vložek, določen napor. Prehitro se zadovoljilo z obstoječim stanjem.

Športni kartoni kažejo negativen trend 

Dober pokazatelj stanja na tem področji so individualni športni kartoni, na katerih so prikazane posamezne motorične sposobnosti učencev, kot so koordinacija, moč, vzdržljivost itd. Podatki kažejo, da so rezultati iz leta v leto slabši, kar je zastrašujoče. Največji upad je še posebej viden pri deklicah med 13. in 15. letom starosti. S pomočjo teh podatkov lahko otroci, starši in pedagogi spremljalo telesni in gibalni razvoj, športnim pedagogom pa lahko služijo kot dober pripomoček pri svetovanju in strokovni pomoči. »Na tem področju še vedno lahko veliko spremenimo oz. se trudimo za izboljšanje obstoječega stanja, vendar brez spremenjenega odnosa do gibanja in brez vloženega truda žal ne bomo uspešni,« je kritičen Pugelj. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.