https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Elektro Maribor opozarja: Z lažjo, da delajo za nas, želijo vstopiti v stanovanje

18.01.2016 ob 12:38  

Elektro Maribor svoje odjemalce ponovno opozarja, da skušajo neznanci z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni pri družbi Elektro Maribor, vstopati v stanovanja. Priporočajo posebno previdnost, v primeru  dvoma v identiteto osebe pa predlagajo, da se zahteva identifikacija osebe.


Elektro Maribor je svoje odjemalce že v decembru opozoril, da skušajo neznanci z lažnim predstavljanjem, da so zaposleni v družbi Elektro Maribor, vstopati v stanovanja, pridobivati podatke o električnem priključku, kupce pa z neresničnimi in zavajajočimi informacijami prepričujejo v podpisovanje aneksov, ki pa niso aneksi, temveč nove obvezujoče pogodbe.

Priporočana je bila posebna previdnost, v primeru  dvoma v identiteto osebe, pa je bilo predlagano, da se zahteva identifikacija. Kot pravijo, so njihovi decembrski pozivi že obrodili sadove.

Odjemalci iz Maribora so namreč sporočili, da jih je pretekli konec tedna obiskala neznana ženska, ki je trdila, da je iz »Elektra« in se je hotela pogovarjati glede števca. Ker oseba ni imela identifikacije, so jo odjemalci takoj odslovili.

Foto: Wikipedia

Odjemalce tako ponovno opozarjajo na nekorektne poslovne prakse in priporočajo previdnost ter da v takšnih primerih zahtevajo ustrezno identifikacijo osebe.

Odjemalce prosijo, da jih o obisku posameznikov, ki se bodo predstavljali kot zaposleni v družbi Elektro Maribor, pa tega ne bodo želeli ali mogli dokazati z ustreznimi dokumenti, obvestijo na elektronski naslov info@elektro-maribor.si ali na drug primeren način.

Kot sporočajo,  so jih odjemalci že v decembrskih predprazničnih dneh opozorili, da je v stanovanjski blok v Mariboru vstopil neznan moški, ki je trdil, da prihaja iz družbe Elektro Maribor in je želel na vsak način vstopiti v stanovanja stanovalcev, češ da želi »preveriti elektriko«. Podobno se je dogajalo tudi na območju Murske Sobote, kjer se je oseba predstavljala kot predstavnica podjetja Elektro Maribor in ponujala v podpis obvezujoče pogodbe o dobavi električne energije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.