https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V SMC Laja pozvali, naj vrne poslanski mandat

27.01.2016 ob 12:30  

Iz SMC so pojasnili, da so po njegovem ponedeljkovem izstopu iz stranke pojasnila, pomurskega poslanca pozvali, da o izstopu ponovno premisli, svojo odločitev argumentira in da naj vrne poslanski mandat.


Kot je svoj izstop iz stranke ta teden pojasnil Franc Laj, naj bi se za izstop odločil iz osebnih okoliščin, saj naj ne bi čutil več pripadnosti strankinemu delovanju. Kot ob tem pojasnjuje vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer, v primeru, če poslanec is stranke izstopa iz osebnih okoliščin, od njega pričakujejo, da mandat vrne. Ker naj bi šlo v takšnih okoliščinah za prevlado osebnih interesov nad interesi volivcev, pozivajo Laja, da mandat vrne in ga s tem preda naslednjemu na kandidatni listi SMC.  

Laj za zdaj javnosti še ni sporočil, na kak način namerava nadaljevati svoje delo v državnem zboru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.01.2016 ob 14:03 parlamentarec gost

      Slovenska politična tragikomedija se nadaljuje. En dan so na vrsti ministri, spet drug dan poslanci. Vmes še kakšen državni sekretar ali sekretarka. Karavana lepo počasi gre dalje in psi lajajo. Zgodba s Francem Lajem ni nič posebnega. Že videno, bi lahko rekli. Tudi izvoljen ni bil s strani ljudstva, kot še veliko drugih ne. Ljudje so volili Cerarja, ne SMC, ampak Cerarja. In po spletu okoliščin je pač do sedaj večini ne znan Franc Laj prišel do mandata. Tudi, če bi vrnil mandat in bi prišel na njegov stolček nekdo drug, se prav nič ne bi spremenilo. Poslanci v Sloveniji so tam pač zato, da so številke, ki dvignejo roko v skladu z usmeritvami svojih strank. Seveda se zdaj v SMC bojijo, da ne izgubijo kakšnega glasu, ki bi bil mogoče kdaj pomemben, ko bi šlo za las. Glede na vse to, kar se dogaja in kako naš sistem deluje, je pač vseeno, kdo sedi tam notri. Niti v ozadju vlečejo določeni ljudje, ki jih ljudstvo ne vidi in slabo pozna. Tudi vlada ne more drugače delovati, kot deluje. Znotraj so tri različne stranke in v teh strankah so od zadaj skupine ljudi s svojimi interesi, ki potem narekujejo potek dogodkov. Ljudje imajo tako oblast, kot si jo zaslužijo! Pa srečno Slovenistan in vse dobro!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.01.2016 ob 17:43 gost

        Parlamentarec,žal je v glavnem to,kar si zapisal res;a vseeno,Laj je naredil to,kar bi morali vsi tisti bebci,ki morajo zgolj pritiskati na tipke,kot jim ukažejo.Res,da je narod volil Cerarja,vendar ne takšnega,kot je danes.Žal je šlo za največji nateg v zgodovini naše politike:.Bogi Cmerar,saj ne moreš verjeti,da vse to dela tisti Cerar,ki mu je narod verjel.Očitno ima nad seboj "močno" komando s Kopačem na čelu.Zgleda da so mu še babo namestili,da bi ja izpadel še večji butec.Če bi bil ded,bi sam izstopil iz politike,saj za tak položaj ni zrel....

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.01.2016 ob 20:15 gost

      SMC etika in morala? Nezdružljivo!!!! Dokaz za to je včlanitev v stranko soboških odpadnikov drugih strank: Celec (prej SDS, SLS), Slavinec (prej LDS), Gujt (pre LDS)... Prestopili so 14 dni pred volitvami... Zakoj že? Radić (Vanek) celo življenje šimfa poslance, potem pa sam postane poslanec. Sicer brez izobrazbe, ker za poslanca je očitno zadosta ka si propali gimnazijski maturant. IN se potem hvali v javnosti: znaš kak fajn občutek je gda 5 v mesecu dobiš 4000 € na bančno knjižico. Zakoj že je kandidiral? Kelko delovnih mest, štere je javno obečavo, je že "napravo"? Pelajte si to SMC bagro nekam, ker to se je že po njihovih kadrih v Soboti vidlo, ka iz toga nede nika.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.