https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Roman in pesmi Štefana Titana iz Tropovec

28.01.2016 ob 13:14  

27. januarja popoldne je v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice literarni krožek Doma starejših občanov Radenci, ki ga vsako sredo popoldne vodi Bea Baboš Logar,  pripravil literarni popoldan. Gost literarnega popoldneva je bil bioenergetik, radiestezist in diagnostik Štefan Titan iz Tropovec v Občini Tišina, kajti 71-letnik poleg strokovnih knjig piše tudi romane in pesmi.


Stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, kot tudi zunanjim obiskovalcem tega doma, je bil predstavljen roman »Božja sodba«, ob tem pa še zbirka pesmi z naslovom »Večni postopač«. Roman (prva knjiga) »Božja sodba« je izšel leta 2014, 2015 pa njegovo nadaljevanje in to z drugo in tretjo knjigo v skupni izdaji. Štefan Titan je opisal svojo pot kot samouki pisec, saj se je pisanja lotil šele v svojem 52-em letu starosti. Tako ima sedaj za seboj že tri strokovne knjige s področja bioenergije in radiestezije, pet pesniških zbirk, kot tudi roman »Potovanje duše« iz leta 2007 ter zadnji roman »Božja sodba«. Je pa pravzaprav vsestranski kulturni ustvarjalec: pisatelj, pesnik in slikar.

Devetošolka Osnovne šole Kapela, 14-letna Nika Verhovnik, je pogovor z literarnim ustvarjalcem obogatila s svojim nastopom, saj je odlično zaigrala na flavto. V drugem delu kulturnega popoldneva je bila predstavljena še najnovejša knjiga pesmi Štefana Titana, ki je izšla lani z naslovom »Večni postopač«. Po dva izvoda vsake knjige je avtor podaril DOSOR-jevi knjižnici. Sredinem  literarnem popoldnevu je sledilo še prijateljsko druženje vseh v DOSOR-jevi kavarnici Traminček.

Lipe Juhart

Fotografije: Rija Erveš

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2016 ob 13:31 gost

      KA PA TE Filutek dela polek njega ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.01.2016 ob 13:01 bio gost

      Vsak SELJAK je že lejko "umetnik" .. jesos

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.