https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ivanjševcih ob Ščavnici zabeležili škofijski misijon

01.02.2016 ob 8:17  

Ob 10-letnici ustanovitve Škofije Murska Sobota, ki jo obeležujemo letošnje leto, so v Škofiji pripravili Škofijski misijon, na katerega se pripravlja že od leta 2011, ko je bilo to sklenjeno in potrjeno na seji Zbora svetovalcev.


Misijon , ki se je pričel v lanskem decembru in bo trajal devet mesecev vse do sredine avgusta, je po 36. župnijah murskosoboške župnija načrtovan z najrazličnejšimi dogodki, ki verne ljudi popelje k glavnemu cilju in namenu škofijskega misijona, da bi kristjani svojo vero upali živeti in jo potrjevati v svojem življenju in jo znali gojiti , ter  prenašali najprej v svojih družinah, v javnosti, ter zgledno znali navduševati tudi druge zanjo. 

V župniji sv. Petra v Gornji Radgoni, se v sklopu tega dogodka, pripravljajo in že organizirajo različne aktivnosti in druženja, ki vabijo mlade, zakonce, družine, starejše in vse, ki hrepenijo k usmiljenju, miru , ljubezni, strpnosti in odpuščanju. Med drugim  je  tudi priprava na novo mašo v letošnjem letu g. Matjaža Muršič Klenarja, enkrat mesečno ob nedeljskih mašah se izmenjujejo duhovniki znotraj škofije, pripravljajo molitvene ure ter, organizirajo sv. maše po vaseh v gasilskih domovih.

 

Eden izmed takšnih aktivnostih in načrtovanih  dogodkov je bilo zabeleženo v petek 29. januarja v Ivanjševcih ob Ščavnici, kjer so svoje gostoljubje ponudili vaščani in krajani vasi Ivanjševci, ter Ivanjševskega Vrha. Skupno sv. maša, ki je potekala  v tamkajšnjem gasilskem domu in  je privabila številne vaščane in od drugod je daroval radgonski kaplan Andrej Lažeta. Daritve, ki je bila darovana za vse pokojne vaščane so  s lepim korovskim petjem popestrili domači cerkveni pevci ob pomoči organistke in katehetinje Nataše Preglav. Ob koncu sv. maše je skozi čas zgodovine kraja Ivanjševci ob Ščavnici popeljala krajanka s predstavo kraja, ki se ga prvič omenja že davnega leta 1425 in je najbolj znan po izvirih mineralne vode »Ivanjševska slatna«. 

 

Po končani sv. maši je sledilo veselo druženje ob dobrotah, ki so jih pripravile gospodinje in kapljici dobrega iz domačih vinorodnih gričev vrlih gospodarjev je zadonela ob pomoči mladega harmonikarja iz Ivanjševcev ljudska vesela pesem. In stekla je tudi beseda v prijateljskem tonu z namenom druženja in pogovora med krajani, katero s časom »novodobnosti« primanjkuje, ter drastično usiha.

 

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2016 ob 14:18 gostovalec gost

      Zakaj je zbrisan prejšnji komentar? Očitno vas ne sme nihčena na kaj opozoriti, ali pokomentirati.To je slabo za medij,. še posebno za vaš, opozorila in kritike so vedno dobrodošla in škoda, če jih ne znate sprejeti. Še posebej, ker bralce vspodbujate k uporabi knjižnega jezika, sami pa ga ne znate upoštevati.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2016 ob 14:06 cemešter gost

      Kaj reči o nekom, ki ne prenese nobene kritike?! Taka je RKC. Vsako najmanjšo konstruktivno kritiko, ki je podprta z argumenti, vzamejo, kot napad na RKC. S svojimi dejanji in takšno drži, kar odganjajo ljudi! Zelo zanimivo je tudi, da se okrog Evangeličanov, Binkoštnikov ali Pravoslavnih nikjer ne pojavljajo take afere, škandali in ostali problemi, kot okrog RKC!!! Še huje je znotraj hierarhije v RKC. Župnik, ki misli s svojo glavo ter je dober in pošten, ne sme na glas povedati, kaj si misli, ker ga lahko doletijo hude sankcije. Katastrofa!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.