https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

V Maribor prihaja najboljši akustični kitarist na svetu

28.02.2011 ob 2:25  

 V Festivalno dvorano Lent v Mariboru, 19. aprila 2011, prihaja najboljši akustični kitarist na svetu, Tommy Emmanuel, ki bo s koncertom »Tommy Emmanuel – Acoustic&Electric« predstavil več kot 40-letno glasbeno ustvarjanje. V okviru svetovne turneje »50th Anniversary World Tour« bo prvič nastopil s svojo spremljevalno skupino iz Avstralije, del koncerta bo odigral tudi solo.

Avstralec, ki je leta 2007 že nastopil pri nas, sodi med top glasbenike na svetu in je svetovno priznan kot vrhunski prebiralec strun, kar je svojstvena in zelo težavna kitarska tehnika igranja, ki so jo poimenovali »fingerpicking« (prebiranje s prsti). Njegov repertoar je izjemno širok, saj sega od countryja in bluegrassa do popa, jazza, bluesa, gospela in celo do klasike, flamenka ter glasbe avstralskih domorodcev.

V svoji štiridesetletni profesionalni karieri se lahko pohvali s številnimi dosežki, saj je bil dvakrat nominiran za nagrado Grammy, večkrat je bil proglašen za najboljšega akustičnega kitarista (tako v Avstraliji kot v svetu), za najboljšega prebiralca s prsti, dobil je nagrado Legend Award, nagrado Cheta Atkinsa »Certified Guitar Player« za življenjski doprinos načinu prebiranja s prsti.

V začetku 90-ih je bil razglašen za avstralskega ambasadorja glasbe, revija Rolling Stone pa je Emmanuela leta 1990 razglasila za najboljšega kitarista. Navdušil je mnoge kolege iz sveta glasbe in nastopal s številnimi velikimi zvezdami, kot so Stevie Wonder, Robben Ford, Bill Wyman, Roberta Flack, Olivia Newton-John, John Denver, Albert Lee, Sir George Martin, Michael Bolton, Jerry Reed, v družbi največjih pa se je znašel tudi Gibonni.

Dodatne informacije o prodajnih mestih vstopnic, o Tommyju Emmanuelu in o njegovem koncertu so na voljo na spletni strani www.tommyemmanuel.si.

    Komentarji

    1. lepi
      28.02.2011 ob 9:32 lepi

      Se splača videte pa čute!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. skrbina
      28.02.2011 ob 10:34 skrbina

      @lepi se strinjan s tebof!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.