https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kam pustovat v Pomurju?

04.02.2016 ob 9:48  

V prihajajočih dneh bomo norčije zganjali tudi v številnih krajih po Pomurju. Za vas smo naredili seznam prireditev, ki se bodo ob pustu odvijale v naših krajih, vabimo pa vas, da nam sporočite še za tiste, ki jih ni na seznamu.


Norčije se začno že v petek

Že v petek bodo maškare norele na tradicionalnem največjem »Faašenku« v Pomurju. V Gornji Radgoni se bodo zabavali ob ritmih Parnega valjaka in bobnarja Simona Škrleca v hali radgonskega sejmišča. Maškare se pričnejo zbirati ob 20. uri.

V soboto se boste le stežka odločili, kam pustovat. Izbira je namreč velika:

MIKK  v sodelovanju z MOMS za otroke in njihove starše prireja pustno rajanje na grajskem dvorišču, ki se bo odvijalo med 10. in 12. uro. Zabavali se bodo s čarovnikom Samomo Sebastianom, zapeli z Moiro, sodelovali pa bodo lahko tudi v izboru za najlepše pustne maske.

Tradicionalno pustno rajanje se bo zgodilo tudi v Moravskih Toplicah. V ta namen bodo v centru postavili šotor, kjer bodo pripravili obilo pustnih dobrot. Rajanje se prične ob 13. uri.

V Lendavi bodo v soboto pustovali v šotoru pri stolpu Vinarium. Poskrbeli bodo za animacije med 10. in 12. uro, vse maškare pa se lahko na stolp v soboto in torek podate po znižani ceni, pri čemer se boste pogostili tudi z domačim pustnim krofom.

MIKK-ova pustna diskoteka bo poskrbela za dogajanje v nočnih urah. Maškare se bodo zabavale ob ritmih makedonskega banda Bernays Propaganda in dj-a GT Oblivious.

V Spartacusu se bodo v soboto maškare lahko potegovale za nagrade v vrednosti 1000 evrov (od tega 320 v gotovini).

Pekoče pustovanje v Čiliju bo med našemljene obiskovalce razdelilo 500 evrov.

V Beltincih se lahko maškare v soboto poveselijo v Le Petite-u, kjer bodo za vzdušje med maskami skrbeli Zlata žila, DJ Rošy in hostese.

Kavarna pub Weekend v Radencih maškare vabi z denarnim skladom v višini 1.500 evrov.

Rajanje se nadaljuje v nedeljo

FAŠENK v Ljutomeru v izvedbi TD Ljutomer se bo odvijal v nedeljo ob 13. uri. Na Glavnem trgu se bodo v povorki predstavile različne skupine ter društva.

Turistično društvo Cven pa maškare vabi na Pust po Cvenu, ki se bo zgodil v nedeljo ob 15. uri.

Pustni torek bo nadvse pisan

V občini Beltinci bodo pustovali skoraj v vsaki vasi. V torek pa bodo občino obiskali tudi koranti. Ob 8.30 jih lahko ulovite na sprejemu pri županu pred občinsko stavbo. Nato bodo obiskali Dom Janka Škrabana, vrtce v Dokležovju, Ižakovcih in na Melincih, kasneje pa se bodo pridružili pustovanju na dvorišču gostišča Zvezda v Beltincih.

Pustna povorka v Ljutomeru se bo odvijala tudi na pustni torek ob 12:30h. Maškare bodo rajale na Glavnem trgu.

Ena pustna sobota ni dovolj

V lendavski Mansardi pa se bo pustni Carnival odvijal v soboto 13. februarja. Za vzdušje bo poskrbela Zlata žila.

Maškare pa se bodo zbirale še na številnih drugih prizoriščih širom pomurja. V kolikor želite informacijo o tem deliti z našimi bralci, nas o dogodku obvestite na urednistvo@pomurec.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2016 ob 16:19 kodila gost

      Ge bi pa v Lendavi indri kak pri šerifovon stolpi. Zaj ga trbej puniti, Lendava pa naj bou prazna. Či si dene še tak nasmijano masko na faco, jemi tak nede nikaj pomagalo. Kakši si, takši si.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.