https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Realizacija Urbanega centra vezana z novo avtobusno postajo

Murska Sobota, 28.02.2011 ob 9:54  

Čeprav je investitor Imo-Real od Avtobusnega prometa Murska Sobota odkupil potrebno zemljišče za projekt Urbani center, se jim poraja vprašanje, kakšna bi sploh bila prodaja stanovanj, če ne pride do selitve sedanje avtobusne postaje. 

Lani jeseni smo poročali, da se družbi Imo-Real in Avtobusni promet Murska Sobota dogovarjata o ureditvi lastninsko-pravnih razmerij glede zemljišča, ki je potreben za projekt Urbani center. "Nova parcelacija zemljišča je bila izvedena in pred dvema tednoma tudi podpisana pogodba za Avtobusnim prometom glede podelitve stavbne pravice na dveh parcelah, katere so v lasti Avtobusnega prometa Murska Sobota. V kratkem se pričakuje še vpis stavbne pravice v zemljiško knjigo," pravijo na Imo-Realu.

Urbani center

Zaradi stroškov se ni prehitevalo dogodkov

Pridobitev tega zemljišča je bila strateškega pomena, da se lahko prične izdelovati projektno dokumentacijo PGD. "Le-ta se pred uskladitvijo stavbne pravice z Avtobusnim prometom ni izdelovala, ker bi v primeru težav glede  pridobitve stavbne pravice oziroma njihove nepridobitne na parcelah v lasti Avtobusnega prometa bila lahko izdelana PGD dokumentacija bila neuporabna. Ker je strošek projektne dokumentacije glede na velikost investicije sorazmerno visok je logično, da se projektna dokumentacija naroči šele ko je v celoti rešena tudi lastninska pravica, oziroma druga pravica vezana na pridobitev gradbenega dovoljenja," pojasnjuje direktor Imo-Reala Jožef Horvat.

Pomisleki o prodaji stanovanj v primeru, če ne pride do preselitve avtobusne postaje

Vsebina projekta se ni spremenila in predvideva kompleks objektov s poslovnimi in trgovskimi prostori, 49 stanovanj in 146 parkirišč v kleti. Po terminskem planu se predvideva za izdelavo projektne dokumentacije, soglasij ter pridobitev gradbenega dovoljenja približno pol leta, kar pa še ne pomeni, da se bo sama gradnja pričela še v letošnjem letu. "Celotna realizacija projekta je zelo vezana na prostorsko rešitev nove lokacije Avtobusne postaje v Murski Soboti. Po sedanjem veljavnem prostorskem aktu za ožje mestno središče je predvidena stanovanjska gradnja ob obstoječi avtobusni postaji, kar je glede prodaje teh stanovanj verjetno v primeru, da v določenem času ne pride do preselitve sedanje avtobusne postaje, zelo vprašljivo," pravi Horvat.

Poleg gramoziranega parkirišča je investitor ponudil tudi asfaltno površino

Mnenja glede Urbanega centra med lokalnim prebivalstvom so deljena. Eni bi radi, da bi se gradnja čim prej pričela, spet drugi pa da do nje sploh ne bi prišlo, saj bi na ta račun odpadlo stran ogromno brezplačnih parkirnih mest, ki so zdaj na voljo na gramozu ob avtobusni postaji. Trenutno je možno parkirati tudi na asfaltiranem delu zraven, ki je ograjen. "Ta del ograjene avtobusne postaje je zemljišče, katere lastniki smo že od nakupa teh parcel in smo  samo začasno do pričetka gradnje dali možnost, da lahko občani Murske Sobote brezplačno parkirajo. Ko bo prišlo v fazo izgradnje in po sami izgradnji objekta tu več ne bomo možno parkirati, saj je na tem delu predvideni objekt," pravijo na Imo-Realu. Sicer je po pravnomočnosti gradbenega dovoljenja po terminskem načrtu predvidena gradnja objekta in dokončanje v roku 15 mesecev.

Ograjen del na avtobusni postaji, kjer je trenutno možno tudi parkirati ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. PREKMUREC
      28.02.2011 ob 10:26 PREKMUREC

      Sobočanci dajte že preselite tou avtobusno ka mo mi te lejko odavali stanovanja. Tak je, zaradi njih jo preselte.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. skrbina
      28.02.2011 ob 10:33 skrbina

      Vse ka se dela v Sobote se resno dela samo zato da se en krog redno obogati na račun naivnežov!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. read
      28.02.2011 ob 12:03 read

      Ge mo pa zdaj parkirale?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. slavko1958
      01.03.2011 ob 15:33 slavko1958

      avtobusna postaja v m.soboti se seli že 20 let, najbrž bo zdaj končno uspelo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.