https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

V Murski Soboti je odprl vrata Ustvarjalnik – podjetniški peskovnik

09.02.2016 ob 9:30  

V petek je v Murski Soboti uradno odprl vrata Ustvarjalnikov podjetniški peskovnik, kjer mlade učijo prvih podjetniških projektov. Pomagajo jim tudi z mentorstvom, dogodki in podjetniškimi krožki, ki jih organizirajo po vsej državi.

 

»Potrebno je, da mlade opremimo z znanjem in kompetencami za podjetno delovanje«

»Če hočemo spodbujati podjetništvo, moramo najprej vzgojiti zanimanje za podjetništvo. Predstaviti ga moramo kot nekaj zaželjenega in družbeno koristnega in kot družba ceniti tiste, ki se z njim ukvarjajo. Potrebno je, da mlade opremimo z znanjem in kompetencami za podjetno delovanje – z inovativnostjo, z drznostjo, željo po ustvarjanju nečesa novega, z zaupanjem v svoje sposobnosti in ambicioznostjo. Šele nato lahko računamo, da bodo razmišljali o tem, da bi postali podjetniki«, pravi vodja Ustvarjalnika Matija Goljar.

Podjetniški krožki po vsej Sloveniji

Ker je začetek najtežji, glavnino delovanja posvečajo promociji podjetniškega načina razmišljanja in aktivnostim, ki mladim privzgajajo veščine, kot so samoiniciativnost, vztrajnost, iznajdljivost in ustvarjalnost. Še posebej jim želijo pomagati v predpodjetniški fazi, da v sebi najdejo podjetniško žilico. Želijo jim dati možnost, da se preizkusijo v podjetništvu, da znajo pripoznati prave ideje, in jih tako opolnomočiti za nastop na nepredvidljivemu trgu dela.

Ustvarjalnik ima po Sloveniji organizirano mrežo podjetniških krožkov, na katerih mladi ob pomoči mentorjev, mladih podjetnikov, izpeljejo svoj prvi uspešen podjetniški projekt. S tem se naučijo, kako uresničiti svoje ideje. Vendar je pot do podjetniškega uspeha dolga in težka.

Vsak petek tudi v Murski Soboti

Podjetniškega krožka, ki je namenjen vsem generacijam, se člahko brezplačno udeležite na Slovenski ulici 41 v Murski Soboti, potekal pa bo enkrat tedensko, ob petkih ob 16.30 uri. Vodila ga bo lokalna mentorica Kaja Cigan. Vabijo vse, ki bi želeli razviti poslovno idejo ali le našli način do postranskega prihodka kot tudi tisti, ki iščejo zaposlitev in verjamejo, da bi jim podjetniška izkušnja pri tem pripomogla in odprla nova vrata.

Številne priložnosti

Uradno otvoritve se je udeležil tudi župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, ki idejo podpira. Med drugim je v svojem nagovoru izpostavil pomen  investiranja v visoke tehnologije, ki pomenijo višjo raven in da v Pomurju imamo ogromno potenciala, ki ga je potrebno realizirati. Enako so se strinjali tudi številni udeleženci prve delavnice, ki iščejo priložnosti na različnih področjih, so različnih starostnih skupin, med njimi pa so se že na uvodnem srečanju našli tudi taki, ki bi s svojim znanjem želeli pomagati drugim. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija