https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: Mladi pomurski parlamentarci so se zbrali na Srednji Bistrici

Srednja Bistrica, 11.2.2016  

V sredo, 3. februarja 2016 je na OŠ Prežihovega Voranca Bistrica potekal medšolski parlament za šole z območja UE Lendava.


Parlamenta so se udeležili predstavniki 9 šol s tega območja, potekal pa je na temo Pasti mladostništva. Po uvodnem nagovoru ravnateljice mag. Terezije Zamuda je besedo prevzel znani trener komunikacijskih veščin Marko Korenjak iz Maribora, ki je celoten dogodek moderiral. Učenci so po uvodnem krajšem poročilu in temeljnih ugotovitvah s posameznih šolskih parlamentov odgovarjali na vprašanja, ki so jih pripravili gostitelji ter pri tem na posamezno odgovarjali z glasovalnimi napravami.

V sklopu razprave ob posameznem vprašanju so učenci soočili svoja mnenja in poglede na to, kaj so danes pasti mladostništva. Svoje mnenje je podala tudi posebna gostja dogodka, predstojnica območne enote ZRSŠ Murska Sobota, Irena Kumer, ki je mlade pohvalila za njihova zrela razmišljanja in jim zaželela veliko dobrega v prihodnosti. Povsem ob koncu je regijska koordinatorica šolskega parlamenta Mateja Leskovar Polanič vse prisotne obvestila, da bo vseslovenski parlament, katerega se bodo udeležili tudi pomurski predstavniki, potekal aprila v Ljubljani.

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.