https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Panvita Pomgrad morala priznati premoč ACH Volleyu

12.2.2016  

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 2. kroga modre skupine 1. DOL za moške v Murski Soboti premagali Panvito Pomgrad s 3:1.

 

Panvita Pomgrad vs. Ach Volley  1:3 (15:25, 25:21, 18:25, 17:25)         

Foto: arhiv pomurec.com 

Skoraj dve uri igre so v Murski Soboti potrebovali aktualni državni prvaki za drugo zmago v modri skupini, Panvita Pomgrad pa je tokrat pred domačim občinstvom doživela še drugi poraz in pokazala svoj pravi obraz zgolj v drugem nizu kar pa je bilo za presenečenje premalo.

Uvodni niz so gostje začeli zastrašujoče in takoj za uvod nanizali tri bloke zapored. Domači trener Dejan Fujs je takoj reagirali s time-outom, a svojih fantov ni uspel prebuditi. Odbojkarji ACH-ja so do prvega tehničnega odmora (8:2) kar štiri točke dosegli z blokom. Panvita Pomgrad je tako ostala praktično brez napada, za kakšno točko pa je vmes  poskrbel zgolj razpoloženi domači korektor, Aljoša Bogožalec. In ko je pri domačinih začel pešati še sprejem servisa je bil niz praktično odločen. Fujs je ob menjavi libera (Menih/Fridrih) vmes zamenjal še sprejemalca Jerneja Detelo z Jakobom Rojnikom, a je ljubljanski stroj neusmiljeno mlel do konca in gostujoči korektor Eric Mochalski je zaključil uvodni niz na 15.točki.

V drugem nizu je Fujs na igrišče vrnil Detelo, na klopi pa je ostal prvi domači sprejemalec Dejan Pelemiš. In očitno so Sobočani hkrati v nadaljevanju tudi strah in spoštovanje do renomiranega tekmeca pustili na klopi. Na drugi strani so tokrat povsem odpovedali gostje. Ljubljančani so namreč praktično prenehali igrati, lastnih napak je bilo preveč in rešitve ni prinesla niti menjava organizatorja igre pri ACH-ju (Mochalski/Satler). Panvita Pomgrad je podarjeno s pridom izkoristila in v nizih izenačili na 1:1.

V tretjem nizu je pri ACH-ju na parketu v vlogi organizatorja igre ostal Rok Satler, Panvita Pomgrad pa je ne glede na nov obraz na igrišču takoj povedla s 3:0. A je bilo njihovo veselje kratkotrajno, saj je zatem Pokeršnik z začetnim udarcem hitro poskrbel za preobrat (3:5). Odbojkarji Panvite Pomgrad so zadnjič uspeli izenačiti na 6.točki nakar je namesto Terpina pri ACH-ju vstopil kapetan Flajs in tehtnica se je dokončno prevesila na stran aktualnih državnih prvakov. Panvita Pomgrad spet ni uspela sestaviti sprejema servisa, Fujsove menjave niso obrodile sadov in Rojnik je s podarjenim začetnim udarcem zaključil tretji niz za gostujoče vodstvo v nizih z 2:1.

V zadnjem, četrtem nizu pa Ljubljančani niso več spreminjali preizkušene zasedbe. Odbojkarji Panvite Pomgrada niso našli več svoje igre, pa tudi sicer je bilo vse preveč povsem začetniških napak. Pri gostujočih odbojkarjih sta kapetan Flajs in Satler ostala na igrišču do konca in izkušena šesterka ACH-ja z reprezentantom Kozamernikom, povratnikom Pokeršnikom in drugim blokerjem Puričem je v zadnjem nizu odigrala zgolj še toliko kot je bilo potrebno za prepričljivo zmago v nizih s 3:1. Tekmo je z blokom domačemu sprejemalcu Rojniku zaključil ljubljanski organizator igre Rok Satler. 

»Tri nize, ki smo jih dobili v Murski Soboti smo odigrali suvereno. Niz, ki smo ga izgubili pa smo ga predvsem zaradi odličnega servisa domačinov. So pa na koncu tudi menjave oddelale svoje in naša ekipa je tokrat odigrala eno dobro tekmo. Če bi Sobočani servirali tako kot so v drugem nizu pa bi seveda mi imeli na koncu težje delo… «, je po tekmi povedal Zoran Kedačič, trener ACH Volleya.

»Zaslužena zmaga Ljubljančanov, toda tudi mi smo imeli svoje priložnosti. Naši prišleki več kot očitno ne dajejo svojega oziroma tistega za kar so tukaj in nekaterim se bomo tako morali odreči. Žal se bo potrebno prešteti, saj drugače ne bo šlo. Drugi niz je izgledal tako kot smo si želeli, a mi žal nismo uspeli obdržati tega nivoja igre in proti konstantnemu tekmecu se na tak način zmagati ne da«, pa je povedal Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Bogožalec 20

Detela 14

Flisar 6

Rojnik 5

Šmitran 4

Pelemiš 3.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.