https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Predstavitev leposlovne knjige v banki? Zakaj pa ne?

20.02.2016 ob 7:00  

Pa res – zakaj ne bi nove knjige predstavili v poslovalnici banke? Tako sta se spraševali Kornelija Baša, vodja poslovalnice NLB v Lendavi in avtorica Olga Paušič, ki je pred tednom izdala svojo najnovejšo knjigo, zbirko 50 kratkih pripovedi  z naslovom Pod drobnogledom. In sta tvegali.

 

V poslovalnici NLB v Lendavi se zgodi skozi leto kar nekaj kulturnih dogodkov: likovne razstave, predstavitve strokovnih besedil, povezanih z denarjem in zgodovino banke, bančništva, videli smo tudi že razstave starega denarja in drugih zanimivih zbirateljskih predmetov. No, leposlovna literatura pa res še ni »zašla« v prostore banke.

Po zaprtju banke so se začeli zbirati ljubitelji knjig in radovedni mimoidoči in to kar za pošteno okroglo mizo. Po prireditvi so bili vsi prijetno presenečeni. Vzdušje med pogovorom z avtorico je bilo prijetno in sproščeno, ob izbranih odlomkih iz knjige pa so prisotni dobili vpogled v vsebino knjige, ki obravnava celo paleto aktualnih družbenih problemov: revščino Prekmurcev, nezaposlenost mladih, medgeneracijska vprašanja, življenje za »bodečo žico« itd. Zgodbe so začinjene s sproščenim humorjem, saj  - kot pisateljica sama pravi »bi nas brez humorja  v teh grenkih časih že zdavnaj pobralo«.

Lendavčani  upajo, da se bo kak podoben dogodek v običajno zelo uradnih prostorih banke kmalu spet  zgodil. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.