https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Spletna stran občine Tišina: podjetnik ponaredbo priznal, župan krivdo še vedno zanika

26.02.2016 ob 9:00  

Župan občine Tišina Franc Horvat in podjetnik iz Bakovcev Stanislav Milak sta bila jeseni 2012 ovadena zaradi nepravilnosti pri razpisu za izdelavo občinske spletne strani, zgodba pa v teh dneh dosega epilog na sodišču.


Spomnimo na dogajanje izpred nekaj let: V predkazenskem postopku so kriminalisti leta 2012 ugotovili, da si je samostojni podjetnik iz območja murskosoboške upravne enote v letu 2011 od dveh različnih podjetij pridobil ponudbi (predračuna) za izdelavo spletnega portala. Na obeh ponudbah je zvišal znesek in ju skupaj s svojo ponudbo predal ovadenemu županu. Župan je vse ponudbe predal delavki občinske uprave in ji odredil, da opravi postopek naročila male vrednosti.

V postopku javnega naročila male vrednosti je bil samostojni podjetnik, ki je na obeh ponudbah zvišal znesek, izbran kot najugodnejši ponudnik. Poleg župana, ki mu očitajo kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja, so kriminalisti zaradi ponarejanja listin kazensko ovadili tudi podjetnika.

Na okrožnem državnem tožilstvu so jima očitali dve kaznivi dejanji, sta pa oba obtožena na predobravnavnem naroku krivdo zanikala. Murskosoboški sodnik Branko Palatin je razpisal glavno obravnavo, ki se je odvijala v teh dneh, zgodila pa se je s preobratom. Soobtoženi Stanislav Milak je namreč svoje mnenje spremnil in priznal krivdo. Priznal je, da je leta 2012 kot samostojni podjetnik računalniške stroke ponaredil ponudbi konkurenčnih podjetij pri razpisu za novo spletno stran občine Tišina in bil nato sam izbran za izdelavo strani. Za dejanje je dobil sedem mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta, poročajo Slovenske novice.

Ob tem pa župan občine Tišina Franc Horvat še vedno vztraja, da ni kriv zlorabe položaja pri naročilu občinske spletne strani. Kot pravi, ni ničesar naredil narobe in da so na občini postopek naročila opravili zakonito. Odgovarja pa tudi na očitke, da spletna stran tudi po za to določenem datumu ni zaživela. Kot pravi, je bila spletna stran izdelana, občinski upravi pa zaradi drugih projektov ni uspelo pravočasno pripraviti vsebine.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2016 ob 12:47 gost

      Bo treba počasi razmišljati o novi spletni strani. To staro, s sago, podpira zastarela joomla 1.5. Drugače pa sem bil prepričan, da javna naročila opravijo zaposleni na občini in ne izvajalci-dobavitelji sami.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2016 ob 15:12 gumij gost

      To je vse JNŠA zrikto to je on kriv sigurno imam podatke.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2016 ob 18:50 Ivan gost

      Sirmak... Diva sta drzala zakel... En je kradno drugo se je pa zapletel v preteno vreco seve da nic Kriv

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.02.2016 ob 12:51 Xxxl gost

      O tem županu se piše vse povsod v različnih medijah,straneh I.T.D. Vse govori in obljubi potem pa nakoncu vse zanika.Pravi lažljivec je,odvzet mu treba mandat.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.02.2016 ob 16:26 Kurele gost

      Ta oseba sploh ni primerna za župana. Že v 1. mandatu je naredil par norčij, slabih odločitev. Koliko škode bo šele nastalo v 2. mandatu, ko ima zelo povoljne svetnike... Čez par let bodo njegovi okostnjaki pričeli padati iz omare.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.02.2016 ob 20:11 trišešira gost

      to je še niika...poglednite cankovskoga, tej ga šiša sto na voro, pa nikome nika!!! No, za vsakoga rastej šiba,

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.02.2016 ob 20:43 Kemikalija gost

      Župan je ogledalo tistih ki so ga volili. Torej zamislijo se naj njegovi volilci. Svetnike pa lahko ocenjujemo po tem kako kritični bodo do župana. Je pa jasno pravilo, bolj kradeš več glasov dobiš na volitvah. Lahko rečemo da bo Tišina imela še dolgo istega župana.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.