https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Z Vlasto Nussdorfer in Bojanom Emeršičem v Puconcih spoznavali moč resnice

Puconci, 04.03.2016 ob 8:00  

Na osnovni šoli v Puconcih je bil prav poseben dan in večer, saj  so jih obiskali člani programa ne-odvisen.si.


Čez dan so se posvetili šolarjem, s katerimi so preživeli tri ure in se z vsako triado pogovarjali o drugačni tematiki. Zvečer pa so v telovadnici osnovne šole Puconci pripravili družabni večer »Moč resnice«, s podnaslovom resnične zgodbe, ki opogumljajo ljudi in razkrivajo nastavljalce pasti, na katerega so povabili starše in ostale obiskovalce. Družabni večer se je izvajal v okviru vseslovenskega družbeno odgovornega programa ne-odvisen.si, ki ozavešča o različnih pasteh zasvojenosti. Program obstaja že šest let, v njem sodeluje 120 občin, imajo 775 izpeljanih dogodkov in 215 tisoč zadovoljnih udeležencev.

Nov svet ustvarja nove trende, ki jim tako odrasli kot otroci podzavestno sledimo, nezavedajoč se vzporedne manipulacije, ki družinske člane med seboj oddaljuje, in posledično spreminja razmerja med družino, šolo in širšo družbo. Le dobro poznavanje specifike novega sveta in resnične pozitivne zgodbe opogumijo posameznika in ga ubranijo tudi pred pastmi novodobnih zasvojenosti. O vsem tem so v Puconcih spregovorili ustvarjalci večera, ki so bili: Vlasta Nussdorfer (varuhinja človekovih pravic), Miha Kramli (vodja Ambulante za zdravljenje zasvojenosti) in Bojan Kodelja (vodja programa ne-odvisen.si). Pridružili so se jim še soustvarjalci večera, ki so preko video zaslona vstopali v večerno dogajanje in so s pomočjo izvirnega humorja sproščali vzdušje ob resni, a prepotrebni tematiki. To so bili: Bojan Emeršič (dramski igralec), Viktorija Bencik Emeršič (dramska igralka) in Anuša Kodelja (študentka).

Vsi skupaj so poudarili predvsem eno, in sicer, da biti neodvisen pomeni znati misliti in se odločati s svojo glavo. Resnica je v večji neodvisnosti, medsebojnem povezovanju ter v nagnjenosti in zmožnosti, da pomagamo drug drugemu. Vsi, ki vas tema zanima podrobneje, pa lahko obiščete njihovo spletno stran www.ne-odvisen.si. Tam boste našli kratke tematske video prispevke, ki konkretno in neposredno odgovarjajo na posamezne zadrege, strokovna vprašanja, nerealne mite ipd.. Prijatelji programa NE-ODVISEN.SI (znane osebnosti iz sveta glasbe, športa, kulture in tudi poslovnega sveta) pa ponujajo zanimive odgovore na vprašanje, kaj njim predstavlja biti neodvisen. Njihove izkušnje so dragocene, saj ravno tako prispevajo k prebujanju optimizma, samozavesti in odličnosti pri posameznikih, pravijo snovalci programa.

Več fotografij v spodnji galeriji.....

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2016 ob 8:32 sosed gost

      Dolznost drzavljana je, da placuje davke. Z njimi drzava njemu zagotavlja med drugim varnost. Ce drzava ne opravlja svojih nalog, ima drzavljan pravico protestirati. Ce je drzava gluha za njegove zahteve ima pravico postati nestrpen. Toliko o pravici do nestrpnosti

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2016 ob 9:00 gost

      Bravo sosed. Pošteno napisano.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2016 ob 9:06 gost

      Nusdorferca največja prodajalka MEGLE

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.03.2016 ob 14:10 gost

      Ravno ona ima izkušnje z MIGRANTI.JA kje pa v pisarni.......Takih prodajalcev MEGLE je v SLO na tone ali na tisoče

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.03.2016 ob 18:52 gost

      vse to mi plačujemo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.03.2016 ob 17:10 ina gost

      proflipp.com poglej fotografije

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.