https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: S predstavo »Volk sit in koza …« zaključili 12-letno obdobje abonmaja v Črenšovci

Črenšovci, 08.03.2016 ob 9:00  

V nedeljo, 6. marca 2016, so člani Kulturno-turističnega društva Črenšovci s komedijo Volk sit in koza …, s katero so navdušili gledališčniki KD Ivan Kaučič Ljutomer, v kulturni dvorani v Črenšovcih sklenili 12-letni Gledališko koncertni abonma. Ljutomerski gledališčniki so se sicer v sklopu abonmajskih predstav v Črenšovcih predstavili največkrat, od leta 2005 kar šestkrat.


Ob tej priložnosti so jih s svojim obiskom počastili poslanec v državnem zboru RS, gospod Jožef Horvat, občinska svetnika Miha Horvat in Matej Kolenko, pobudnik gledaliških abonmajev v Občini Črenšovci, gospod Štefan Ftičar, vodja izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, gospa Janja Magdič in številni abonenti ter ljubitelji gledališke umetnosti. V sklepu večera je predsednica društva povedala, da se je v sklopu abonmajev na črenšovskem odru zvrstilo 67 izjemnih kulturnih dogodkov, od tega 50 gledaliških predstav, 12 koncertnih večerov in 5 filmskih uprizoritev. V sklopu abonmajskih predstav so gostovala tudi znana gledališka imena, kot so Gojimir Lešnjak Gojc, Mojca Funkl, Iztok Valič, Domen Valič, Jernej Kuntner, Boris Kobal, Maja Gal Štromar,, Janez Hočevar Rifle, Ranko Babić, Violeta Tomić, Primož Ekart, Iva Babič, Gorazd Žilavec … Predstavile so se številne ljubiteljske gledališke skupine pokrajine ob Muri in skupine, ki so s svojim delovanjem po oceni strokovnih spremljevalcev območnih in regijskih srečanj gledaliških skupin dosegale državni nivo. Zaradi krepitve gledališke kulture v kraju je domače društvo ustvarilo tudi 4 gledališke predstave – Štirje letni časi, Slikar na vasi, Slačilnica in Jenamena štenkarije, jenamena špileraj, s katerimi so se premierno predstavljali v sklopu abonmaja v Črenšovcih, gostovali pa v številnih krajih Pomurja ter dosegali tudi lepe rezultate, priznanja strokovnih spremljevalcev, na območnih in regijskih srečanjih ljubiteljskih gledaliških skupin.

O bogati kulturni zapuščini abonmajskega dogajanja od leta 2005 so člani društva v sejni sobi Občine Črenšovci pripravili tudi pregledno razstavo vseh sezon Gledališko-koncertnega abonmaja, ki je bila ob tej priložnosti prvič na ogled. Andreja Sever se je v zaključnem nagovoru zahvalila vsem, ki so pomembno prispevali k temu, da je gledališki abonma v Črenšovcih 12 let živel za občane in obiskovalce iz drugih krajev Pomurja. Zahvalo so prejeli Štefan Ftičar, Romana Glavač, Hinko Vrbec, Janja Magdič, Marija Sever, Simona Roudi, Robert Smodiš in Občina Črenšovci. Zahvalila se je tudi vsem abonentom, vsem članom društva in podpornikom kulture. Društvo je ob tej priložnosti ustvarilo Knjigo podpornikov kulture kraja, pokrajine in domovine, v katero se bodo na vseh prihajajočih kulturnih dogodkih Kulturno-turističnega društva Črenšovci lahko vpisali podporniki kulture, kulture srca. Pojasnila je še, da društvo zaradi ukinitve finančnih sredstev, ki so bila doslej v proračunu Občine Črenšovci namenjena za organizacijo gledališko-koncertnega abonmaja, le-tega ne bo moglo več organizirati, zato se tovrstna kultura v Črenšovcih zaključuje, ob čemer je poudarila, da je gledališko-koncertni abonma prinašal med ljudi kulturo v časih, ko abonmajev v pokrajini ob Muri niti nobeno od večjih mest ni poznalo, danes pa jih uspešno organizirajo in tako ponujajo gledališke užitke mnogim. Obiskovalce je nagovorila še s pesmijo Kultura srca in jih povabila, da aktivno uživajo in živijo svojo kulturo srca, ki presega sleherno društveno kulturo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija