https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Članice društva kmetic Križevci-Veržej praznovale in zaplesale ob dnevu žena

11.03.2016 ob 7:10  

Članice društva kmetic Križevci-Veržej so se zbrale ob dnevu žena na rednem letnem občnem zboru. Na katerem so pregledale izvedene aktivnosti v lanskem delu in se pogovorile o programu dela v tekočem letu. Obenem so tudi proslavile in zaplesale ob dnevu žena.

Društvo kmetic Križevci-Veržej šteje več kot šestdeset članic, ki so se na dan žena zbrale na rednem letnem občnem zboru v gostišču Zorko v Borecih. Pregledale so realiziran program dela v preteklem letu in plan dela za leto 2016.

Članice društva so aktivne skozi celotno leto. Predsednica društva Majda Markovič je povedala, da aktivno sodelujejo s časopisno hišo v zvezi s pripravo receptov, pripravljajo degustacije za prireditve v sklopu občine in javnih zavodov, ter se udeležujejo regijskih srečanj kmetic.

V nedeljo 20. marca in v ponedeljek 21. marca bodo v sejni sobi občine Križevci pripravile razstavo izdelkov, ki so jih delale v zimskem času. Spomladi načrtujejo strokovno ekskurzijo v parlament in ogled predsedniške palače. Gostile bodo pobrateno društvo iz Sremiča, ko bodo gostjam predstavile naravne danosti Prlekije in kulinariko s tega področja. Tekom leta načrtujejo še kakšen piknik, kuharsko delavnico, izobraževanja, pohod in številne druge aktivnosti.

Zbrane sta nagovorila  župana občine Križevci mag. Branko Belec in  občine Veržej Slavko Petovar. Mag. Belec je pohvalil članice društva, da se s svojim programom aktivno vključujejo v lokalno skupnost in prispevajo k promociji Prlekije. Poudaril je pomembno funkcijo ženske v današnjem času, ki ni več vezana samo na vzgojo in dom, pač pa je ženska danes vedno bolj družbeno politično aktivna in kmečkim ženam čestital za praznik dan žena. Petovar je povedal, da društvo promovira občino in regijo ter se vključuje v projekte. Navezal se je na rek, da prava ženska podpira tri vogale pri hiši, in da so ti vogali na kmetiji še težji, saj je ženska dodatno obremenjena z delom na kmetiji. Vsem zbranim je čestital ob dnevu žena.

V nadaljevanju je vse prisotne nagovorila še Frančiška Lebarič iz KGZS, ki članicam nudi strokovno pomoč pri izvajanju aktivnosti. Povedala je, da je kar nekaj članic oddalo izdelke na ocenjevanje v sklopu projekta Dobrote slovenskih kmetij in da bodo naslednje leto organizatorke regijskega srečanja kmetic Pomurja, ki bo potekalo v Banovcih.

Prisotnim so se pridružile tudi članice iz sosednjega društva Sveti Jurij ob Ščavnici. V sklopu zabavnega dela druženja sta s skečem nastopili članici Kulturnega društva Križevci Silva Duh in Manica Sušec. Članice so se po kosilu zavrtele še na plesišču in popoldan namenile druženju. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.03.2016 ob 11:15 Roman gost

      Ja poglej ta župana, Beleca in Petovara, kak sta lahko v službi in na vsaki fešti, zato pa je naše kmetijstvo tam kje je, če ima takšen zavod.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.03.2016 ob 21:51 mesar gost

      nikaj hudo narobe - krožniki po večini prazni, lačno leto se nan obejče, hudo de, samo šče bog ne daj suše

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.