https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nogometašice Pomurja v nedeljo po pokalni finale

Beltinci, 11.3.2016  

Po skoraj trimesečni zimski pavzi bodo prihajajoči vikend ponovno zaigrale tudi nogometašice. Članice Teleing Pomurja tako v nedeljo čaka polfinalno pokalno srečanje v Velesovem.

Pri Pomurkah, aktualnih državnih prvakinjah, je prišlo do nekaterih kadrovskih sprememb. Beltince so zapustile Dominka Čonč, ki se je vrnila v matični Maribor, Ljiljana Gardijan, ki bo kariero nadaljevala v Osjeku, in Biljana Bradič, ki jo je pot zanesla v Romunijo, k ekipi Tagru Muraes. So pa se ekipi pridružile tudi novinke in sicer 26-letna Natalia Naumoff in 25-letna vratarka Viktorija Doneva, obe reprezentatki Makedonije, 18-letna Špela Fras, vratarka KMN Slovenske gorice, iz ŽNK Maribor pa se je vrnila Nika Nemec.


Priprave na spomladanski del prvenstva so opravili na športnih igriščih v Beltincih in Murski Soboti, odigrale pa so tudi nekaj prijateljski tekem. Z igralkami Olimpije so zmagale 3:1, proti Sturmu iz Gradca pa so na gostovanju iztržile remi 1:1.

Že to nedeljo pa čaka Beltinčanke težko gostovanje v Velesovem, kjer bo na sporedu polfinalno srečanje ženskega pokala. Izjemno motivirane domačinke, ki bi se z zmago uvrstile v svoj prvi pokalni finale, so Pomurkam kar nekaj nevšečnosti povzročale že jesenskem na prvenstvenem srečanju v Beltincih. Gorenjke, ki jih vodita nadarjeni in odlično pripravljeni sestri Kos, so obrambno orientirana ekipa. Svoje nasprotnice ogrožajo predvsem preko protinapadov, v katerih se odlično znajde hitronoga, prva strelka ekipe, Nika Lombar. V ekipi pa je še kar nekaj nadarjenih igralk in zelo zanimivo bo spremljati, kako se jim bo zoperstavila spremenjena ekipa Pomurja.

Kot poudarjajo v klubu jim motivacije ne bo zmanjkalo, saj vse v en glas obljubljajo, da bodo v Beltince znova pripeljale tudi pokalno lovoriko, ki jim jo je lansko leto iz rok iztrgala ekipa iz Velenja. Za uvrstitev v finale pokala, ki se bo igralo 25. maja na koprskem nogometnem stadionu Bonifika, pa se bosta v drugem polfinalu pomerili ekipi ŽNK Ankaran – Hrvatini in ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.