https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kuhalnico v Masterchef kuhinji bo sukala tudi Pomurka

11.03.2016 ob 13:54  

Ena izmed osmih ljubiteljskih kuharjev, ki bodo letos kuhali v družbi slavnih, je tudi Anka iz okolice Ljutomera.


Včeraj se je na POP TV pričela oddaja MasterChef Slovenija, kjer se je za predpasnik in mesto v sloviti MasterChef kuhinji potegovalo šestnajst ljubiteljskih kuharjev. Med osmimi uspešnimi izbranci, ki so se pridružili znanim Slovenkam in Slovencem v boju za 50.000 evrov je tudi Anka Alt iz Vrtnarstva Alt iz Pristave pri Ljutomeru.

Kot je zaupala Anka ob predstavitvi, ji kuhanje predstavlja strast, ko lahko sestavine, med katerimi je predvsem zelenjava z domačega vrta, spremeni v okusne jedi. Na tekmovanje MasterChef je bila povabljena in kar hitro se je odločila za sodelovanje, saj kot pravi, ji to predstavlja izziv, da se preizkusi še izven svoje domače, v žive barve prepleskane kuhinje.

Najraje ima barvite sestavine z domačega vrta

Njen stil kuhanja je sestavljen predvsem iz sestavin iz domačega vrta, ki jih spremeni v okusne, predvsem pa v barvno raznolike jedi. Rada dodaja tudi zelišča s svojega bogatega zeliščnega vrta in tudi druge sestavine za malce drugačen okus.

Foto. okusno:je

Kot pojasnjuje, je njena domača kuhinja zelo sezonske narave in navadno ji je najljubša jed tista, ki jo je pripravila zadnjo in ki je uspela zaradi harmonije okusov in so jo tudi njeni domači najbolj pohvalili.

Vsako jed je potrebno začinite z ljubeznijo

Njen najljubši kuharski trik so začimbe, ki jedi dodajo pravi okus. Najboljši kuharski nasvet pa ji je dala babica, in sicer nasvet, da naj vsako jed začini z dobršnim prgiščem ljubezni.  Ena izmed nejnih številnih kulinaričnih želja je tudi ta, da bi se rada izpopolnila v pripravi mesnih jedi, ki jih drugače ne uživa. 

Od tekmovanja pa pričakuje, da ji bo ta dragocena izkušnja, s katero bo spoznala samo sebe in svoje kuharske reakcije v omejenem času. Ob tem pa pričakuje, da ji bo prepoznavnost dala možnost, da svoje marmelade, ki so na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju dobile več zlatih medalj, začne tudi prodajati.

Vir: okusno.je

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.03.2016 ob 16:19 krog gost

      Uh kak me zanimle što je in od kod

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.03.2016 ob 22:02 gost

      vaj kak pomembna informacija za na portal :)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2016 ob 6:49 gost

      Tako je prav (Pomurka). Prlečka iz Pomurja. To se žabarjem niti ne sanja.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.03.2016 ob 7:17 jaz gost

      A je res tak težko napisati "prlečka"

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.03.2016 ob 9:26 gost2 gost

      Ani prlečka slabšalno? Mislil sem, da je, pa menda ni.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.