https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Namiznoteniški klub Murska Sobota slovesno obeležil »Abrahama«

Murska Sobota, 12.03.2016 ob 10:30  

Včeraj je v murskosoboški grajski dvorani potekala svečanost ob 50. obletnici namiznoteniškega kluba NTK Sobota.

 

Klub se lahko pohvali s kar 140 naslovi slovenskih in 16 jugoslovanskih prvakov.  Ob tej priložnosti so podelili 10 plaket ter preko 80 zahvalnih listin zaslužnim članom, ki so delovali v klubu v teh 50. letih, med drugimi tudi posamičnim prvakom, ostalim vrhunskim tekmovalcem, dolgoletnim aktivnim članom kluba in pokrovitelju praznovanja. Svečanosti so se udeležili tudi nekdanji predsedniki kluba in legende soboškega namiznega tenisa kot so Jože Žekš, Igor Vinčec, Štefan Kovač, Borut Veren, Boris Horvat, Borut Benko in drugi.

Ob tej priložnosti so izdali bilten, ki na 60. straneh opisuje klub vse od ustanovitve do danes. Zbrane je nagovoril predsednik namiznoteniške zveze Slovenije, mag. Marjan Hribar, ki se spominja časov, ko se niso uvrstili v nadaljevanje tekmovanja ravno zaradi premoči Sobočanov. Murska Sobota je kot pravi, že od nekdaj veljala za zibelko namiznega tenisa v Sloveniji. Številni naslovi državnih prvakov, kopica reprezentantov in medalje z največjih tekmovanj, so dokaz, da se je v Murski Soboti na tem pdoročju vedno kvalitetno delalo.   V imenu Mesrtne občine Murska Sobota pa je zbrane nagovoril podžupan Zoran Hoblaj.

Številne prireditve in tekmovanja posvečene temu praznovanju, se bodo zvrstile med 5. marcem in 28. avgustom. Minulo soboto je potekal turnir nekdanjih in sedanjih članov kluba, danes bo sledil namiznoteniški ples v Banovcih, sledila pa bodo še številna tekmovanja. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.