https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Na regijskem kvizu gasilske mladine v Apačah mladi dokazali, da so iz pravega testa

15.3.2016  

Predvsem v zadnjih mesecih se v državi veliko govori o pomembnosti nesebične pomoči gasilcev naši družbi. Ob tem je še posebej razveseljiva novica, da je tako na lokalni, kot regionalni in na državni ravni poskrbljeno tudi za podmladek gasilk in gasilcev.

Kot pravijo, pri njih vedno velja:«Naj bo dan ali noč, mi smo vam vedno na pomoč.« Prav gotovo pohvale vreden slogan, ki bi si ga marsikateri državljan in državljanka želela tudi od številnih drugih institucij v državi.

Pa spregovorimo za trenutek o mladih gasilkah in gasilcih. Ti so se namreč minuli vikend udeležili 12. regijskega kviza gasilske mladine "2016", ki se je odvijal v OŠ Apače in gasilskem domu PGD Apače. Tekmovanje je potekalo v soorganizaciji Pomurske Mladinske komisije in gasilske zveze Gornja Radgona ter organizatorja PGD Apače.

Tričlanske ekipe so bile tudi tokrat razdeljene v tri kategorije: pionirjev in pionirk, mladincev in mladink ter gasilcev pripravnikov in gasilk pripravnic. Tekmovalci so pokazali teoretično in praktično znanje iz gasilstva, vprašanja pa so bila prilagojena kategorijam. Mladi so odgovarjali na različna vprašanja, povezana z gasilstvom, požarno preventivo, gasilskimi disciplinami, gasilskim orodjem in opremo, pa tudi s prvo pomočjo. Opraviti so morali štafetno vezanje vozlov in izvajanje vaj. 

Foto: arhiv Pomurec.com

Med pionirji je tekmovalo 26 ekip, najboljši so bili gasilci Ključarovec, Vučje vasi in Černelavec. Najštevilčnejša je bila kategorija mladincev z 49 ekipami: na državni kviz potujejo ekipe Bodonec, Kapele in Stare nove vasi. Med gasilci pripravniki je tekmovalo 8 ekip, najboljši pa sta bili ekipi Zbigovcev in Lutvercev. Državni kviz gasilske mladine bo 2. aprila v Ivančni gorici. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.