https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Tradicionalna razstava pirhov v Dobrovniku

Dobrovnik, 16.03.2016 ob 12:00  

V etnografski hiši Györgya Dobronokija v Dobrovniku tudi letos razstavljajo tipične in značilne pirhe za Dobrovnik in okoliške kraje. Ogled letošnje razstave je podaljšan in si jo je mogoče ogledati vse do četrtka 17.3.2016 do 17 ure.


V Dobrovniku in okoliških krajih ohranjajo tradicijo barvanja in okraševanja pirhov z vzorci in motivi značilnimi za te kraje. Pirhe izdelujejo po tradicionalnih postopkih in z različnimi tehnikami. Na razstavi sodelujejo številne mojstrice, ki izdelujejo pirhe že dolga leta in prenašajo svoje znanje na mlajše generacije. Razstavi so se pridružili tudi otroci iz dobrovniške osnovne šole in vrtca.

Na letošnji razstavi je na ogled razstavljenih približno tisoč različnih in unikatnih pirhov. Zaradi velikega zanimanja za razstavo so jo podaljšali. Tako, da si jo bo mogoče ogledati še ta teden vse do četrtka.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.03.2016 ob 20:41 odlično gost

      tomi se pravijo pirhi

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.03.2016 ob 9:56 gost gost

      Drugje majo še lepše, malo se pozanimajte, pa jih obiščite.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.