https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Medicop odgovoren za napako v šempetrski bolnišnici?

17.03.2016 ob 11:28  

Ker so bolniku v šempetrski bolnišnici pri oživljanju namesto kisika dovajali smejalni plin, je prišlo do zapletov, zaradi katerih je bolnik umrl. Podjetje Medicoenginering iz Trzina odgovornost za napako pripisuje Podlunškovemu podjetju Medicop. Slednji se od odgovornosti za napako ograjujejo.


Po nesreči, ki se je zgodila v šempetrski urgenci, je preiskava pokazala, da je do nesreče prišlo zaradi napačne vezave cevi. Bela cev je bila priključena na modro, modra pa na belo, zaradi česar so bolniku namesto kisika dovedli smejalni plin. Kot poroča STA, podjetje Medicoenginering iz Trzina, ki je bilo pristojno za vgradnjo inštalacij, krivdo za zaplet pripisuje podjetju Medicop, ki naj bi bil podizvajalec.

Fotoografija prikazuje strojne instalacije medicinskih plinov v šempetrski bolnišnici (Foto: STA) 

V Medicopu so sicer potrdili, da so v šempetrski urganci izvedli instalacijo medicinskih plinov in nato izvedli vse teste skladno s pogodbo. Kot pravijo, so bili testi uspešno opravljeni, kar dokazuje dokumentacija, generalni direktor podjetja Peter Podlunšek pa ob tem pojasnjuje, da Medicop skladno s pogodbo ne odgovarja za priklop stativa ter njegovo pravilno delovanje, zaradi česar se od morebitnih napak oziroma napačnega delovanja v murskosoboškem podjetju ograjujejo.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija